18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRecep Erdogan, noi declarații despre avionul rus doborât

Recep Erdogan, noi declarații despre avionul rus doborât

Președintele Turciei, Recep Erdogam a declarat că este ”întristat” de incidentul doborârii unui avion de vânătoare rus de lângă granița sa cu Siria și a precizat că își dorește să nu se fi întâmplat, potrivit BBC News

”Îmi doresc să nu se fi întâmplat așa ceva, dar s-a întâmplat. Sper să nu se mai întâmple așa ceva viitor”, a spus Erdogan. 

Până acum. Erdogan a refuzat să își ceară scuze Rusiei și a acuzat Moscova că se ”joacă cu focul” în ceea ce privește operațiunile sale în Siria. 

Citește și: Preşedintele Dumei de Stat: Rusia are dreptul la un răspuns militar împotriva Turciei şi VA RĂSPUNDE

Noile declarații ale lui Erdogan vin, după ce atât Turcia cât și Rusia și-au rugat cetățenii să nu mai călătorească în cele două țări. De asemenea, vineri, Rusia a impus vize turcilor care vor să viziteze țara și a amenințat că vor urma sancțiuni economice. 

Erdogan a cerut, anterior, o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, însă cel din urmă a spus că așteaptă scuze din partea Turciei înainte de a sta de vorbă cu președintele turc. 

Citește și: Analiză BBC: Ce spune comportamentul lui Putin despre acțiunile sale viitoare

Acum, președintele turc a apărat, din nou, incidentul și a criticat acțiunile Rusiei în Siria, care îl sprijină pe președintele Bashar al-Assad. Totuși, Erdogan a cerut, din nou, o întrevedere cu Vladimir Putin, la conferința ce mediu de la Paris de săptămâna viitoare. 

Turcia a doborât, marți, un avion rus de vânătoare în apropiere de granița sa cu Siria, despre care a spus că i-a încălcat spațiul aerian. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, dar unul a fost omorât de rebelii din zonă. Rusia a denunțat atacul și a negat că ar fi intrat în spațiul aerian turc. 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă