Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Oficial de la Moscova: Rusia are dreptul să plaseze arme nucleare în Crimeea

Rusia are dreptul să instaleze arme nucleare în Peninsula Crimeea, întrucât Crimeea este teritoriu rus, a declarat Mihail Ulianov, șeful Departamentului de neproliferare din Ministerul de Externe de la Moscova.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2015 - 12:56
Rusia are dreptul să instaleze arme nucleare în Peninsula Crimeea, întrucât Crimeea este teritoriu rus, a declarat Mihail Ulianov, șeful Departamentului de neproliferare din Ministerul de Externe de la Moscova.

„Rusia are dreptul să amplaseze arme nucleare pe teritoriul ei, dacă ea consideră necesar, în orice regiune. Nu știu să existe un plan de a amplasa arme nucleare în Crimeea, dar noi avem acest drept”, a precizat Ulianov, citat de agenția Sputnik, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat ieri la Moscova.

Un punct de vedere similar fusese exprimat, în decembrie 2014, chiar de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Acesta anunțase că Rusia își rezervă dreptul de a plasa arme nucleare pe teritoriul ei, inclusiv în Crimeea.

Nici Lavrov, nici Ulianov nu a precizat împotriva cărui inamic ar putea fi îndreptate armele nucleare din Crimeea.

Citește și:  Rachetele nucleare rusești pot lovi Constanța în trei minute

Totuși, în decembrie 2014, președintele Vladimir Putin a aprobat o nouă ediție a Doctrinei militare a Rusiei, care înlocuiește un document similar din anul 2010. Noua ediție a Doctrinei militare a Rusiei subliniază că programele militare ale NATO și procesul de extindere al Alianței Atlantice reprezintă „provocări externe majore” la adresa securității Rusiei, notează Sputnik.

Cele mai recente acuzații ale Rusiei la adresa NATO au fost înregistrate la începutul acestei săptămâni, când Rusia a protestat împotriva exercițiului naval al NATO din Marea Neagră. În opinia Rusiei, exercițiul se desfășoară prea aproape de Ucraina, ceea ce sporește tensiunea în regiune.

La exercițiul din Marea Neagră participă nave militare din SUA, Canada, Germania, Italia și România, precum și un submarin turc.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...