17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialObama nu a fost invitat la nunta prinţului William. Vezi lista invitaţilor

Obama nu a fost invitat la nunta prinţului William. Vezi lista invitaţilor

Lista invitaţilor la nunta anului, cea a prinţului William şi Kate Middleton cuprinde atât nume cunoscute din lumea politică sau religioasă, cât şi oameni necunoscuţi opiniei publice.

Deşi lista invitaţilor este păstrată secret de familia regală, unele nume au apărut deja  în presa britanică. Astfel, ziarul DailyMail spune că Regina Elisabeta a invitat 50 de persoane, prinţul Charles şi soţia sa Camila 250, la fel ca şi William şi Kate. De asemenea alţi 100 de invitaţi au fost adăugaţi pe listă de către familia miresei.

Dintre vedetele internaţionale, vor fi prezente la nunta din 29 aprilie fotbalistul David Beckham şi soţia sa Victoria, dar şi cântăreţul Elton John şi partenerul său  David Furnish. La eveniment vor participa şi figuri importante din lumea religioasă a Angliei precum preotul budist Bogoda Seelawimala care probabil va fi singurul îmbrăcat într-o robă portocalie.

Unele personalităţi precum cele din lumea religioasă trebuiau să fie invitate la nuntă datorită importanţei  evenimentului, deşi nu au o relaţie de prietenie cu familia regală.  De exemplu, Seelawimala, liderul Bisericii budiste din Londra, nu a cunoscut niciodată tânărul cuplu, dar a fost invitat pentru a arăta respectul familiei regale faţă de tradiţiile budiste.

“Sunt foarte entuziasmat şi puţin agitat să iau parte la o asemenea ocazie fericită. Mi-aş dori să îi cunosc, dar ştiu că poate cuplul nu o să aibă timp pentru a-şi cunoaşte toţi invitaţii”, spune preotul budist.

Şi rabinul Jonathan Sacks va participa la nuntă, cel mai probabil alături de liderii religiior islamice şi hindu.

Tradiţia Casei Regale britanice îi obligă pe viitorul cuplu regal să acorde un număr mare de invitaţii, aproximativ 1900,  oamenilor din viaţa politică londoneză care nu sunt tocmai prietenii cuplului.  De asemenea au fost invitaţi oameni de la organizaţiile de caritate cu care lucrează cei doi miri ,  iar Middleton a insistat ca şi un măcelar, un negustor şi un patron de local din oraşul său natal- Bucklebury să fie  trecuţi pe lista invitaţiilor. Prietenii importanţi ai cuplului, chiar şi unii dintre foştii lor iubiţi se numără printre participanţii la eveniment.

Desigur că şi premierul David Cameron a fost invitat, alături de  vicepremierul Nick Clegg, dar şi liderul opoziţiei Ed Miliband  care nu putea fi uitat pentru a evita ca familia regală să fie acuzată de favoritism.

Printre numele importante care vol lipsi de la nuntă se află şi Sarah Ferguson, fosta soţie a prinţului Andrew, deşi cele două fiice ale fostului cuplu:  Prinţesa Princesses Beatrice şi Eugenie se află pe lista invitaţilor.

Nici preşedintele Obama şi soţia sa nu au fost invitaţi, iar mulţi alţi lideri internaţionali vor vedea nunta la televizor. Unii dintre invitaţi au refuzat onoarea de a fi prezenţi la nunta cuplului regal britanic printre care şi premierul canadian Stephen Harper care se află în mijlocul alegerilor electorale, dar şi Regele Bahrainului datorită peroadei nefavorabile prin care trece ţara sa în acest moment.

Lista neoficială a invitaţilor regali a fost caracterizată de familia regală ca fiind doar nişte speculaţii.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă