Militarii români din misiunile internaționale vor fi consiliați de experți din Arabia Saudită

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut o întrevedere oficială cu directorul Comitetului pentru Informaţii şi Securitate Militară al Forţelor Armate saudite, generalul-maior Abdulaziz Ibrahim Alswailem.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2017 - 14:12

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut o întrevedere oficială cu directorul Comitetului pentru Informaţii şi Securitate Militară al Forţelor Armate saudite, generalul-maior Abdulaziz Ibrahim Alswailem, aflat în vizită în România la invitaţia directorului general al Direcţiei generale de informaţii a apărării.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din Orientul Mijlociu, criza refugiaţilor, misiunea „Resolute Support” din Afganistan, precum și despre "identificarea unor noi modalităţi de extindere a cooperării în domeniul informaţiilor militare", a anunțat un comunicat al MApN.

În cadrul convorbirilor, ministrul Țuţuianu a precizat că “România este interesată de expertiza Arabiei Saudite cu privire la evoluţiile politice şi de securitate din regiune și avem toate resursele pentru a construi o relaţie solidă de parteneriat, mai ales când vorbim despre o o zonă complexă precum cea a Orientului Mijlociu”.

Armata Română are un contingent în Afganistan, care participă la misiunea "Resolute Support", și participă cu observatori, în mod tradițional, și în alte țări musulmane.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...