Cel mai mare scandal sexual al ultimelor decenii: Producătorul Harvey Weinstein, acuzat de viol de către Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow

Producătorul american de film, Harvey Weinstein este acuzat de viol de către mai multe femei, pintre care Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, scrie The New Yorker. O purtătoare de cuvânt a lui Weinstein a negat acuzaţiile.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2017 - 08:16

UPDATE 22,00: British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) a anunțat, miercuri, suspendarea din calitatea de membru a lui Harvey Weinstein, din cauza comportamentului lui "inacceptabil", după ce renumitul producător de film a fost acuzat de viol și hărțuire sexuală, informează AFP citată de Agerpres.

Academia britanică, instituția care atribuie premiile BAFTA, considerate un echivalent britanic al Oscarurilor, l-a informat pe Harvey Weinstein că "statutul lui de membru a fost suspendat, cu intrare imediată în vigoare", potrivit unui comunicat oficial.


Producătorul american de film, Harvey Weinstein este acuzat de viol de către mai multe femei, pintre care Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, scrie The New Yorker. O purtătoare de cuvânt a lui Weinstein a negat acuzaţiile, într-un comunicat transmis CNN, citează Mediafax.

Articolul vine la două zile după ce Weinstein a fost concediat de propria companie în urma apariţiei în presă a informaţiilor despre numeroasele incidente de hărţuire sexuală în care acesta ar fi fost implicat în ultimele trei decenii.

Marţi, The Times a publicat un articol în care le cita pe Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie şi alte actriţe, vorbind despre Weinstein. Atât Paltrow cât şi Jolie au spus că Harvey Weinstein le-a făcut avansuri nedorite, în anii 90. Purtătoarea de cuvânt a lui Weinstein nu a comentat subiectul. 

Harvey Weinstein (65 de ani), cofondator, alături de fratele său, Bob (Robert) al casei de producţie The Weinstein Company, a fost concediat, duminică, de consiliul de administraţie al propriei companii, din pricina acestui scandal sexual de proporţii.

Scandalul a izbucnit în urma unei anchete efectuate de două jurnaliste de la The New York Times – Jodi Kantor şi Megan Twohey.

Conform anchetei, Harvey Weinstein obişnuia să ceară actriţelor favoruri sexuale pentru a le promova cariera. Printre ele, vedetele Ashley Judd şi Rose McGowan, care au confirmat comportamentul abuziv al magnatului industriei cinematografice.

Dimensiunea lui Harvey Weinstein în mecanismul Hollywoodian poate fi lesne înţeleasă, dacă amintim faptul că filmele produse de acesta au acumulat peste 300 de nominalizări la Premiile Oscar, lucru care a făcut-o pe Meryl Streep să-l numească, în 2012, la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, "Dumnezeul" celei de-a şaptea arte.

După ce l-au concediat pe Harvey Weinstein, cinci dintre cei nouă membri ai Consiliului de administraţie al Weinstein Company au demisionat pentru a nu fi asociaţi cu imensul scandal sexual.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...