15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Bazar

Nave-inchisori secrete

Prizonieri banuiti de activitati teroriste sunt detinuti pe nave secrete americane din Oceanul Indian, a afirmat, ieri, raportorul special al Natiunilor Unite pentru Tortura, Manfred Nowak, informeaza AFP. “Nu este vorba doar de zvonuri, ci se pare ca acuzatiile au suficient fundament pentru a merita deschiderea unei anchete oficiale”, a adaugat el.


Jacques Chirac, neinfluent

Majoritatea francezilor considera ca presedintele Jacques Chirac este incapabil sa contribuie la evolutia Europei, dupa esecul referendumului asupra Constitutiei europene din aceasta tara, potrivit unui sondaj al institutului CSA, publicat luni, citat de AFP. Potrivit sondajului, 54 la suta dintre repondenti nu au incredere in capacitatea presedintelui lor de a influenta favorabil constructia europeana, fata de iulie 2004, cand 55 la suta din persoanele chestionate erau de parere ca Chirac avea un rol important in evolutia Europei.


Analiza CIA eronata

Administratia americana a decis, in decembrie 2003, sa ridice nivelul alertei teroriste de la culoarea galben la portocaliu, bazandu-se pe o analiza bizara a CIA, care s-a dovedit a fi falsa, relateaza NBC. “Surse credibile sugereaza posibilitatea comiterii unor atacuri pe teritoriul nostru in perioada sarbatorilor de iarna, dar si dupa acestea”, a declarat secretarul pentru Securitate Nationala din acea perioada, Tom Ridge. Dupa acest anunt, aproape 30 de curse aeriene internationale au fost anulate, masura afectand direct pasageri ai Air France, British Air, Continental si Aero Mexico. Oficiali de rang inalt au declarat recent ca informatia in baza careia s-au adoptat aceste masuri era o analiza bizara a CIA, care s-a dovedit a fi falsa, analistii CIA crezand ca au descoperit un numar de mesaje secrete ale retelei Al-Qaeda transmise prin intermediul postului de televiziune Al-Jazeera, acestea fiind “ascunse” in textul de pe banda din partea inferioara a ecranului.


Canicula in sudul Europei

Caldura si seceta au afectat tari precum Franta, Portugalia, Spania si Italia. La Madrid, saptamana a inceput cu o ploaie matinala, dar temperatura a ajuns repede la 40 de grade, iar in Andalucia in ultimele saptamani s-au inregistrat constant peste 41 de grade. In Italia, 10 mii de persoane in varsta, care locuiesc la Roma, Milano si Torino, sunt sub supravegherea serviciului national de sanatate. Portugalia se confrunta cu cea mai crunta seceta din ultimii 60 de ani. In Franta, ministrul Sanatatii a promis ca va pune la punct un plan national de urgenta, care va prevedea, intre altele, ca persoanele in varsta vor avea aer conditionat cel putin intr-o incapere. Autoritatile din cele patru tari s-au grabit sa ia masuri de urgenta prin care sa preintampine efectele caniculei, vrand sa dovedeasca astfel ca au invatat ceva din lectia anului 2003, relateaza BBC.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă