Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata siriană a recâștigat o parte din teritoriul controlat de Statul Islamic

O parte din teritoriul controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la est la Alep a fost capturat de armata guvernamentală siriană. De asemenea, armata a reușit să recâștige și mai mulți kilometri de autostradă care leagă orașul de capitala "de facto" a jihadiștilor, Raqqa, informează sâmbătă televiziunea de stat.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 28.11.2015 - 16:25

O parte din teritoriul controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la est la Alep a fost capturat de armata guvernamentală siriană. De asemenea, armata a reușit să recâștige și mai mulți kilometri de autostradă care leagă orașul de capitala "de facto" a jihadiștilor, Raqqa, informează sâmbătă televiziunea de stat, conform Agerpres. 

Zonele respective s-ar afla la est de Kweires, o bază aeriană recucerită de la Statul Islamic la 10 noiembrie, într-una dintre ofensivele lansate de armata guvernamentală siriană cu sprijinul loviturilor aeriene ruse, forțelor iraniene și combatanților din mișcarea Hezbollah.

Potrivit informațiilor furnizate de televiziunea de stat siriană, armata a capturat satele Kaskis și Akula și porțiuni importante de suprafețe agricole, dar a reușit de asemenea să obțină controlul asupra unor tunele și fortificații. Cele două sate se află la circa 60 km de Alep.

Autostrada menționată de televiziunea siriană se îndreaptă de la Akula spre Raqqa, aflată la 150 km depărtare, trecând și prin Tabqa, localitate controlată de gruparea SI.

Armata guvernamentală siriană și aliații ei a reușit o serie de progrese în dauna grupării SI și în sud-estul provinciei Homs, notează Reuters.

Citește totul despre:

Comentarii