14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAmenințare teroristă la VIENA. Poliția întărește măsurile de securitate

Amenințare teroristă la VIENA. Poliția întărește măsurile de securitate

Poliţia din Viena intensifică măsurile de securitate împotriva unui potențial act terorist, informează AP, citată de Mediafax.

Poliţia din Viena a anunţat sâmbătă că a intensificat măsurile de securitate în urma unui avertisment adresat mai multor capitale europene cu privire la posibilitatea unui atac cu explozivi sau arme de foc în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou.

Poliţiştii anunţă totuși că nu consideră necesar să anuleze vreun eveniment programat în această perioadă.

Pontul provine de la un serviciu de informaţii al cărui nume nu a fost dezvăluit şi a fost primit în zilele dinaintea Crăciunului, anunţă Poliţia din Viena.

Autorităţile au primit inclusiv numele unor potenţiali atacatori, însă examinarea numelor de pe această listă şi alte investigaţii nu au condus la “noi rezultate concrete” până în prezent, potrivit aceleiaşi surse.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Christoph Poelzl, a declarat pentru Austria Presse Agentur (APA) că nu există o ameninţare specifică vizând un anumit loc la o anumită dată.

Poliţiştii anunţă că au intensificat supravegherea locurilor în care se preconizează că va fi aglomeraţie, inclusiv în nodurile de transport.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...
Ultima oră
Pe aceeași temă