112 oameni au murit în naufragiul unei nave cu migranți, în largul coastelor Egiptului

Cel puțin 112 oameni au murit după naufragiul unei ambarcațiuni de pescuit care transporta sute de imigranți în largul Egiptului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2016 - 16:07

Cel puțin 112 oameni au murit după naufragiul unei ambarcațiuni de pescuit care transporta sute de imigranți în largul Egiptului, informează DPA citată de Agerpres.

Nava a naufragiat miercuri. Ultimele 53 de trupuri neînsuflețite au fost descoperite vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătății, Khaled Megahed.

"53 de cadavre au fost găsite vineri, ceea ce ridică numărul morților la 112 până acum", a spus el, adăugând că cel mai probabil bilanțul va crește, pentru că operațiunile de căutare continuă.

Cadavrele găsite vineri sunt ale unor egipteni, dar și alte altor cetățeni arabi și africani, potrivit ediției online a cotidianului privat al-Masri al-Youm.

Ambarcațiunea s-a scufundat miercuri în Marea Mediterană, la 12 kilometri în largul orașului Rosetta, iar 163 de persoane au fost salvate.

Informațiile sunt contradictorii în privința numărului persoanelor care se aflau la bordul ambarcațiunii.

Ziarul finanțat de stat al-Ahram a scris despre circa 400 de persoane, în timp ce ziarul privat al-Shorouk a relatat că la bordul ambarcațiunii se aflau cel puțin 300 de persoane.

În ultimii ani, Egiptul s-a confruntat cu o creștere a numărului de imigranți care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajuns în Europa.

Tulburările regionale și rata mare a șomajului sunt considerate printre principalii factori care îi determină pe imigranți să se aventureze în astfel de călătorii riscante.

Citește totul despre:

Comentarii