6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎncă o școală din sectorul 4 intră în scenariul roșu

Încă o școală din sectorul 4 intră în scenariul roșu

Potrivit unui comunicat de presă, în urmă cu o săptămână, două persoane de la Şcoala Gimnazială nr. 194 au fost depisate pozitiv, iar în acest weekend, alte două, fapt ce duce automat la scenariul roşu de funcţionare.

De asemenea, au fost dispuse de dezinfecţie la alte şapte unităţi de învăţământ din acelaşi sector după ce, în ultimele 48 de ore, câte o persoană de la fiecare şcoală a fost depistată cu noul coronavirus.

“Întreaga activitate didactică se va muta exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile. Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a altor şapte unităţi de învăţământ după ce, în ultimele 48 de ore, câte o persoană din fiecare dintre şcoli a fost confirmată pozitiv la SARS-COV 2. Unităţile şcolare care se află în această situaţie sunt următoarele: Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev; Colegiul Naţional ‘Ion Creangă’ – un elev; Şcoala Gimnazială nr. 129 – un elev; Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ – un elev; Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev; Şcoala Gimnazială nr.194 – doi elevi; Şcoala Gimnazială ‘Mărţişor – un elev”, se arată în comunicatul de presă.

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2. Potrivit acestuia “la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile”.

Citește și: Nouă școli din București intră în scenariul roșu 

O școală din sectorul 4 intră în scenariul roșu 

Un colegiu național trece la scenariul roșu: cinci elevi au coronavirus

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă