Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Giurgiu: Pesta porcină africană confirmată în două localităţi din judeţ

Două noi focare de pestă porcină africană, la Iepureşti şi Stejaru, au fost confirmate în judeţul Giurgiu, în urma probelor trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2019 - 16:00

"Pesta porcină africană a fost confirmată de IDSA Bucureşti în urma probelor trimise din două exploataţii nonprofesionale din comuna Iepureşti şi din localitatea Stejaru, comuna Singureni. Toţi porcii din cele două exploataţii afectate vor fi eliminaţi", a declarat, joi, directorul DSVA Giurgiu, Liviu Florescu.

În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate, proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie, precizează sursa citată.

Potrivit DSVA Giurgiu, în judeţ evoluează patru focare de pestă porcină africană la porcii domestici şi 20 de cazuri de PPA la porcii mistreţi.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Comentarii