17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRapidul 696, la un pas de deraiere la Ghelmegioaia

Rapidul 696, la un pas de deraiere la Ghelmegioaia

Pornite in noaptea de luni spre marti la ora 2,20, ploile cu caracter torential in mai multe zone din Mehedinti au atras intr-un interval de timp foarte scurt 33 l/mp, provocand alte insemnate pagube localizate, in principal la Danceu, Ghelmegioaia, Izvorul Anestilor, Tamna, Jiron, Corcova, Guardenita, Stignita si Carceni.

Un prim bilant destul de sumar cuprinde inundarea unui numar de peste 200 de gospodarii, unele case s-au prabusit, fiind afectate insa si cateva obiective social-economice, circulatia blocata in zonele Livezile si Rogova din cauza podetelor rupte ori a ruperii unor copaci din cauza vantului foarte puternic. Marti inspre pranz erau avariate trei posturi de transformare la Garnitasi Ghelmegioaia, dar si unele retele electrice cazute fiind lipsite de energie trei asezari cu circa 500 de abonati, izolat fiind energetic chiar si releul tv din dealul Balota. La apa a intrat si arhiva Judecatoriei din Strehaia.

Apa a oprit Rapidul de Timisoara

Cea mai critica situatie a fost generata de o viitura foarte puternica ce a spalat pentru a doua oara in decurs de o luna de zile terasamentul caii ferate pe o lungime de 450 m in vecinatatea satului Ghelmegioaia. Ca urmare patru vagoane din componenta garniturii trenului Rapid 696 ce se deplasa de la Timisoara inspre Bucuresti au fost in pericol de a deraia in jurul orei 3,00. Trenul a fost intors in statia CFR Balota, iar calatorilor li s-au pus la dispozitie autobuze spre a ajunge la gara Filiasi spre a fi imbarcati in alt tren. Potrivit afirmatiilor domnului Marin Capitanu, seful garii din Drobeta Turnu Severin, unul dintre vagoane a iesit de pe linie, circa 5-6 cm, dar nu s-au inregistrat victime. Circulatia trenurilor este, deocamdata, intrerupta intre Tr. Severin si Strehaia, urmand a fi reluata in cursul serii de marti, dupa cum ne-a precizat dl Constantin Saceanu, subprefectul judetului Mehedinti. In care scop, la fata locului au fost concentrate importante forte mecanice si manuale pentru repararea terasamentului si consolidarea unor treceri de nivel.
Dupa avertizarile meteorologice asupra Mehedintiului ploile vor continua sa cada pana vineri si implicit vor aduce cu ele si alte pagube. Ca un blestem ce s-a abatut in aceasta vara si pe aceste meleaguri.

Circulatia feroviara a fost reluata

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori “CFR Calatori” SA au anuntat ca de ieri, incepand cu ora 15.00, circulatia feroviara pe ruta Bucuresti Nord-Timisoara Nord a reintrat in normal. Circulatia a fost reluata dupa finalizarea lucrarilor de reparatii la terasamentul de cale ferata afectat de ploile abundente intre statiile Garnita si Prunisor, unde in cursul noptii de 15/16 august au deraiat partial primele trei vagoane din trenul rapid 696 Timisoara-Bucuresti Nord.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă