Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Invitaţie pentru constituirea unei organizaţii pentru înscrierea Roşiei Montane în Patrimoniul UNESCO

Ministerul Culturii (MC) a lansat o invitaţie de constituire a unei organizaţii dedicate înscrierii Peisajului Cultural Minier Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO, către participanţii la prima întrunire de informare şi consultare a comunităţii locale cu privire la acest dosar.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2016 - 16:46

Ministerul Culturii (MC) a lansat o invitaţie de constituire a unei organizaţii dedicate înscrierii Peisajului Cultural Minier Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO, către participanţii la prima întrunire de informare şi consultare a comunităţii locale cu privire la acest dosar.

”Am avansat către cei prezenţi azi invitaţia de constituire a unei organizaţii dedicate înscrierii Roşiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO, aceasta fiind unul dintre mecanismele care va gestiona şi modela aşteptările comunităţii locale”, a transmis Ministerul Culturii, potrivit News.ro.

La întrunire au participat aproximativ 100 de persoane, la invitaţie răspunzând, de asemenea, primarul localităţii, Eugen Furdui, cât şi consilierii locali. Din partea organizatorilor au participat Oana Bogdan, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, şi consilierul ei, Sorana Olaru-Zăinescu, precum şi Ştefan Bâlici, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului (INP), şi Irina Iamandescu, focal point naţional pentru Convenţia Patrimoniului Mondial. 

”Este un pas important, primul dintr-o serie care vor puncta procesul de întocmire a dosarului de nominalizare dar şi perioada de gestionare a sitului pe mai departe. Am avut ocazia să discutăm şi să preluăm puncte de vedere care, deşi aparent divergente, au în comun binele comunităţii şi dezvoltarea ei pe termen lung. Mai mult, ne bucurăm că am avut o primă ocazie să lămurim o serie de aspecte insuficient sau greşit înţelese de-a lungul timpului, cum ar fi cele legate de procedurile legale, responsabilităţile şi beneficiile care decurg din includerea unui sit în Lista Patrimoniului Mondial”, au transmis reprezentanţii Ministerului Culturii.

Ministerul a mai transmis că se va concentra pe soluţii concrete şi va avea în vedere, alături de alte ministere, cetăţeni şi autorităţi locale, definirea unui plan comun de dezvoltare integrată a localităţii pornind de la patrimoniul său cultural şi natural.

”Ne dorim pe mai departe să consolidăm relaţia cu autorităţile locale şi localnicii şi ne-am bucurat de deschiderea acestora. Ne vom concentra, aşa cum am spus şi în căminul cultural din Roşia Montană, pe soluţii concrete. Paşii ce vor urma, parcurşi împreună – deopotrivă ministere, cetăţeni şi autorităţi locale – includ definirea unui plan comun de dezvoltare integrată a localităţii pornind de patrimoniul său cultural şi natural. Pentru aceasta, Ministerul Culturii şi Institutul Naţional al Patrimoniului, dar şi Guvernul prin Task Force Roşia Montană, vor acorda consultanţă şi sprijin logistic şi financiar”, au mai scris reprezentanţii MC.

O următoare întrunire urmează să fie anunţată în curând şi va avea o participare extinsă şi la alţi posibili parteneri.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...