Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

sursa: Inquam Photos

Familia Mezei, bogată și strâns legată de Tarom

Între timp, apar în presă tot felul de dezvăluiri legate de familia Mezei-Căpitan după ce aceasta a provocat un scandal monstru legat de un presupus ordin de a nu ridica avioanele de la sol în ziua moțiunii.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2019 - 21:25

Mădălina Mezei - a fost angajată de tatăl ei la Tarom. Înainte de a deține această funcție, aceasta a fost șefă la reprezentanța Tarom de la Bruxelles.

Laurențiu Mezei, soțul Mădălinei Mezei, a fost șef la filiala de la Amsterdam, Acesta a condus din 2009 până în 2017 agenţia din Amsterdam, aflată la 180 de kilometri de cea din Bruxelles. 

Presa a relatat că el a fost demis în urma scandalului privind cursa Amsterdam-Bucureşti, când aeronava s-a defectat, iar 120 de români au înnoptat în aeroport. Şase dintre ei au fost uitaţi de TAROM în Olanda în momentul în care aeronava a plecat spre Bucureşti. În tot acest timp, șeful agenției a fost de negăsit.

Amândoi Laurențiu și Mădălina Mezei au fost daţi în judecată de TAROM, în noiembrie 2018, pentru că ar fi produs pagube companiei. Aceștia au fost acuzați de “răspundere patrimonială”.
În ziua numirii ca șefă la TAROM a Mădălinei Mezei, în data de 19 iunie 2019, compania TAROM a renunțat la procesul împotriva ei și a soțului acesteia!

Mai mult, Laurențiu Mezei fusese inițial propus adjunct la Tarom de către PNL dar retras din cauza conflictului de interes cu Mădălina Mezei devenită director general.

S-a folosit de informații pentr a aduce beneficii agenției de turism a familiei. I s-a făcut plângere penală pentru recuperarea prejudiciului. La numirea în funcția de director general a semnat un act prin care se angajează să plătească prejudiciul. I se contestă deciziile luate privind restructurarea companiei.

Tatăl său, Gabriel Căpitan a fost mecanic de bord la TAROM dar a deținut câțiva ani și funcția de consilier al ministrului Transportului în timpul guvernării PSD de după 1990,mai exact în perioada Năstase.

Fratele, Șerban Căpitan este pilot. Ar fi ajuns la TAROM datorită poziției tatălui său. Există acuzații că tatăl său a făcut presiuni ca fiul să fie făcut comandant și instructor.

 Vărul acesteia, Florin Căpitan este angajat al departamentului de Security TAROM, practic cu  acces la informații despre angajații companiei.

 

 

Comentarii