UPDATE. Voiculescu vrea să-i dea în judecată pe magistrații care l-au trimis 10 ani după gratii, în dosarul ICA. Macovei: Plângerile se duc la coș

UPDATE. Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea, cei care care au dat sentinţa în dosarul ICA, sunt vizați de Dan Voiculescu. Fondatorul PC vrea să îi dea în judecată pe cei doi judecători. Monica Macovei susține că plângerile vor ajunge la gunoi.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2014 - 10:27

UPDATE. Monica Macovei a declarat, duminică seara, la postul B1TV, că ”plângerile despre care vorbește Voiculescu vor ajunge la gunoi. Este praf în ochii lumii”. 

---

Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea, cei care care au dat sentinţa în dosarul ICA, sunt vizați de Dan Voiculescu. Fondatorul PC vrea să îi dea în judecată pe cei doi judecători, arată Știripesurse.ro, preluat de B1TV.

Voiculescu a cerut avocatului său, Gheorghiţă Mateuţ să analizeze cadrul legal pentru acționarea în instanță a judecătorilor Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă, conform jurnaliştilor de laȘtiripesurse.ro.

Citește și: Voiculescu a primit PREA MULTE pachete, la penitenciar

În același timp, apărătorul lui Voiculescu a sesizat Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a analiza "neregulile grave înregistrate în judecarea cauzei".

Inspecția Judiciară va trebui să verifice încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitățile privind judecătorii și în ce măsură cei doi magistraţi și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență.

Citește și: Magistratul Camelia Bogdan, care a judecat dosarul ICA, vrea să plece la Comitetul Moneyval din Consiliul Europei

Judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Mihalcea, l-au condamnat definitiv, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

În acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând confiscarea mai multor imobile aparţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Citește totul despre:

Comentarii