7.4 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta a intrat la Înalta Curte mult mai tăcut și mai...

Victor Ponta a intrat la Înalta Curte mult mai tăcut și mai puțin guraliv decât de obicei. El contestă controlul judiciar în dosarul finanţării vizitei lui Tony Blair în România

UPDATE. Magistrații au decis să-i mențină  toate condițiile controlului judiciar, mai puțin pe cea de a discuta în public despre cazul său, a informat Adevarul.

 

Filmul zilei de vineri, 9 septembrie 2016:

16,50: Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas vineri în pronunțare pe cererea fostului premier Victor Ponta de ridicare a controlului judiciar, informează Agerpres. Dezbaterile au fost cu ușile închise și au durat aproape două ore.

––––––––––––-

UPDATE 16,30: Fostul premier Victor Ponta a ieșit, în jurul orei 16, din sediul ICCJ, fără a face declarații presei.

UPDATE 13.00. Ședința de judecată va începe în câteva momente. Victor Ponta se află, în prezent,  pe holurile instanței supreme. 

11.37: Victor Ponta s-a prezentat, vineri dimineața, la Secția 6 de poliție din Capitală, conform prevederilor impuse pe perioada controlului judiciar. El a precizat că urmează să se ducă la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă contestația sa la arestul preventiv.

11.12: Procesul lui Victor Ponta a fost amânat pentru ora 13.00, potrivit Digi24.

Jurnaliștii de la News.ro precizează că avocatul lui Victor Ponta a solicitat suspendarea şedinţei, pentru ca fostul premier să poată studia dosarul.

„Voi cere judecătorilor ridicarea întregului control judiciar”, a declarat Ponta, vineri dimineaţă, înainte de şedinţa de judecată de la instanţa supremă.

08.45: Fostul premier a ajuns la Instanța Supremă. El a refuzat să facă declarații presei, la intrarea în instituție.

–––

Fostul premier Victor Ponta află, vineri, dacă va scăpa de controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de complicitate la spălare de bani. Astfel, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă, vineri, contestația depusă de acesta la măsura preventivă impusă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești.

În 6 septembrie, procurorii anticorupție au anunţat că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.


CITEȘTE și editorialul scris de Sabina Fati: Vrea SRI să-l salveze pe Ponta? Și de ce n-a avut Blair încredere în banii lui Ghiță

 Aducerea lui Tony Blair în România a fost un eveniment interesant în peisajul autohton plat și urât mirositor, numai că Victor Ponta s-ar fi folosit, potrivit procurorilor anticorupție, de banii patronului RTV, Sebastian Ghiță, pentru a finanța conferința fostului premier britanic. În schimbul plății pe care Ghiță ar fi făcut-o prin Fundația Multimedia, care lucrează pentru PSD, dar derulează și fonduri europene și bugetare, Victor Ponta l-ar fi pus pe Sebastian Ghiță pe listele partidului pentru un loc de parlamentar. Pornind de la aceste fapte, Victor Ponta este acuzat de complicitate la spălare de bani…” – citește continuarea aici.


Victor Ponta este acuzat că ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă, pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ponta trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanţelor ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere; să nu părăsească ţară, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului / judecătorului competent; să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauza, precum şi la martorii audiaţi în cauza, se arată în ordonanţa emisă de procurorul DNA.


CITEȘTE și comentariul lui Mălin Bot: Dacă Ghiță a fost doar bidonul lui Ponta și banii pentru detergentul Tony Blair au venit de la alți candidați?

„Milioane de români naivi, care se uitau atunci la Ponta ca la salvatorul națiunii, au înghițit gălușca și s-au pus seara în pat liniștiți după ce și-au spus în loc de noapte bună că Dottore e băiat bun, totuși, din moment ce a fost validat de un asemenea lider european…” citește continuarea aici.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul introduce o indemnizație lunară de solidaritate pentru pensionarii cu handicap grav

Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care stabilește, începând cu 1 ianuarie 2025, o indemnizație lunară de solidaritate pentru persoanele cu handicap grav...

Creștere estimată în construcții: șase din zece constructori anticipează avansul afacerilor

Un studiu recent realizat de IBC Focus relevă optimismul în creștere al marilor companii din sectorul construcțiilor, arătând că șase dintre cei mai mari...

Lukașenko grațiază 31 de persoane condamnate pentru „extremism”

Președintele Belarusului Alexander Lukashenko a grațiat încă 31 de persoane condamnate pentru infracțiuni legate de „extremism”, a anunțat agenția de presă de stat Belta,...
Ultima oră
Pe aceeași temă