15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta: Membrii CSM sunt invidioşi. Numirea doamnei Pivniceru trebuia făcută acum...

Victor Ponta: Membrii CSM sunt invidioşi. Numirea doamnei Pivniceru trebuia făcută acum 2 săptămâni

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că acum că judecătoarea Mona Pivniceru a demisionat din magistratură “nu mai e niciun fel de incompatibilitate” şi poate să preia funcţia de ministru al Justiţiei.

Citeşte şi LIVE TEXT. Victor Ponta prezintă datele despre alegători. “Am trimis CCR o adresă cu informaţiile primite de la MAI, Guvernul nu are listele electorale”

Victor Ponta a criticat faptul că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a întârziat răspunsul privind detaşarea la Guvern a judecătoarei Mona Pivniceru, spunând că “membrii CSM sunt invidioşi” şi că “numirea doamnei Pivniceru trebuia făcută acum 2 săptămâni”.

Ponta a adăugat că, pe ordinea de zi a Plenului CSM de miercuri, se află şi cererea de demisie a doamnei Pivniceru din funcţia de judecător la ICCJ. El a precizat că va fi prezent la şedinţă şi va insista ca Plenul CSM “să nu continue să obstrucţioneze” procedura de numire a Monei Pivniceru ca ministru al Justiţiei.

Premierul a mai declarat că Mona Pivniceru va fi numitâ în funcţia de ministru al Justiţiei miercuri seara.

“Faptul că doamna Pivniceru a demisionat înseamnă că nu mai e în niciun fel de incompatibilitate şi poate să preia funcţia de ministru al Justiţiei.

Din păcate, din 6 august până astăzi, CSM a întârziat un răspuns. Astăzi doamna Pivniceru a discutat cu membrii CSM care nu s-au putut întruni astăzi. Miercuri este pe ordinea zi. Membrii CSM sunt foarte activi la televizor, dar nu la serviciu, să ia act asupra deciziei.

Îmi exprim speranţa că miercuri vom avea îndeplinite toate procedurile pentru ca doamna Pivniceru să poată fi numită în funcţie. Nu înţeleg toate aceste amânări şi sabotaje din partea colegilor.

Membrii CSM sunt invidioşi. Numirea doamnei Pivniceru trebuia făcută acum 2 săptămâni.

Sunt mulţi magistraţi care au fost detaşaţi la Guvern. La doamna Pivniceru a fost nevoie să renunţe la 20 şi ceva de ani de carieră. Îi respect determinarea. Plenul CSM să respecte legea”, a spus Victor Ponta.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă