14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUn nou club din Capitală, ÎNCHIS de ISU

Un nou club din Capitală, ÎNCHIS de ISU

Clubul Nomad Skybar din Centrul Vechi al Capitalei a fost închis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, potrivit Mediafax. 

ISU București-Ilfov a continuat controalele în restaurante, baruri și cluburi, privind respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Miercuri, pompierii bucureșteni au dispus închiderea clubului Nomad Skybar din Centrul Vechi. Un raport detaliat cu rezultatul controalelor făcute în ultima săptămână de ISU va fi dat publicității vineri.

În urmă cu o săptămână a fost închis și amendat cu 30.000 de lei clubul Princess din Capitală.

Totodată, ISU București a aplicat, în săptămâna 5 – 12 noiembrie, 105 amenzi în valoare totală de 768.000 de lei şi 262 de avertismente, pentru nereguli descoperite în cluburi, baruri, discoteci, săli de spectacole sau mall-uri.

Pompierii au constatat printre altele: numărul insuficient al căilor de evacuare, lipsa sistemelor de detectare automată a incendiilor, numărul insuficient de marcaje pentru evacuare.

După tragedia din clubul Colectiv, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au făcut controale la nivel naţional, pentru a vedea dacă spațiile cu afluenţă mare de oameni respectă normele de siguranţă în caz de incediu.

În urma verficărilor, 37 de localuri din Bucureşti şi din mai multe judeţe au fost închise deoarece încălcau grav cerinţele de securitate la incendiu. Toate cele 37 de localuri au fost sigilate petnru a nu mai fi folosite, întrtucât în starea actuală ar putea pune în pericol siguranţa clienţilor, au declarat surse din rândul autorităţilor de control.

Cele mai citite

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă