Traian Băsescu, despre alegerile din anul 2009, care ar fi fost fraudate în favoarea lui: Poate e cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat de acord, marţi, cu propunerile de modificare referitoare la comisiile parlamentare de anchetă, apreciind că ”poate” este cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2017 - 23:06

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat de acord, marţi, cu propunerile de modificare referitoare la comisiile parlamentare de anchetă, apreciind că ”poate” este cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2009, informează Mediafax.

”În principiu cred că e foarte bine. Noi ne-am obişnuit ca Parlamentul să oprească maşinăriile dacă se răsteşte procurorul general, dacă se răsteşte preşedinta CSM, dacă se răsteşte procurorul şef DNA. Este timpul ca Parlamentul să devină o instituţie şi respectată şi cu autoritate (...) Eu m-am bătut întotdeauna în toată cariera mea politică şi numai politică ca instituţia din care fac parte să fie o instituţie puternică . (...) Parlamentul este un factor decizional fundamental, care nu se poate împiedica de alte instituţii. Parlamentul îşi face treaba lui. Foarte bine au făcut dacă au modificat, dacă vor modifica Regulamentul”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că, dacă va fi invitat la comisia parlamentară de anchetă, se va prezenta, pentru că, de principiu, nu are nimic de ascuns.

”Poate e cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta, deşi eu de la bun început am fost un suporter al anchetei Parchetului General. Dar, producându-se conflictul de puncte de vedere, nu pot să spun Parchetul domină Parlamentul, ci Parlamentul va trebui să poată să îşi facă obiectivele pe care şi le asumă. (...) Până acum au mers lucrurile aşa cu aţi văzut şi vă dau un exemplu: au fost multe comisii care au început şi cum s-a sesizat vreun Parchet comisiile au trebuit să predea documentele la Parchet. Chiar acum două săptămâni am aprobat transferul documentelor Revoluţiei, pentru că aşa erau regulamentele. Dar de ce nu ne putem imagina şi invers, că Parlamentul poate face o anchetă şi rezultatele anchetei să fie predate instituţiilor de anchetă?”, a adăugat fostul şef al statului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...