Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suspiciuni de trucare a licitaţiilor pe piaţa contoarelor electrice şi echipamentelor conexe

Consiliul Concurenţei a declanşat, din oficiu, o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către AEM S.A., ELECTROMAGNETICA S.A., ELSTER ROMETRICS S.R.L., ENERGOBIT S.A. şi LANDIS+GYR A.G.

Share

Mona Scărişoreanu 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2015 - 10:46

Consiliul Concurenţei a declanşat, din oficiu, o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către AEM S.A., ELECTROMAGNETICA S.A., ELSTER ROMETRICS S.R.L., ENERGOBIT S.A. şi LANDIS+GYR A.G.


Investigaţia are ca obiect o posibilă trucarea a licitaţiilor organizate, în perioada 2011-2015, de Electrica SA, E.ON, Enel şi CEZ pentru atribuirea contractelor de furnizare a contoarelor electrice şi echipamentelor conexe de măsurare a energiei electrice în cadrul licitaţiilor.


„Suspectăm că aceste companii s-au înţeles şi şi-au împărţit contractele, stabilind dinainte câştigătorii licitaţiilor organizate de operatorii de energie electrică” a declarat Bogdan Chiriţoiu , preşedintele Consiliului Concurenţei.


În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile AEM S.A., ELECTROMAGNETICA S.A., ELSTER ROMETRICS S.R.L. şi ENERGOBIT S.A., precum şi la sediile operatorilor de distribuţie a energiei electrice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.
Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

Citește totul despre:

Comentarii