Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reportaj VIDEO. UPDATE: Zeci de utilaje stau in fața Guvernului. Gabriela Firea mimează prea zgomotos deszăpezirea. Ce nu se vede în propaganda TV a primăriței PSD | GALERIE FOTO

Imediat după ce meteorologii au anunțat joi că vine zăpada, primărița PSD Gabriela Firea a început exercițiile de imagine pe tema deszăpezirii. Doamna primar general a mimat o deszăpezire care nu a fost deloc așa cum a încercat să ne convingă personajul cel mai mediatizat al momentului.

Share

Mălin Bot 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2017 - 13:12

Imediat după ce meteorologii au anunțat joi că vine zăpada, primărița PSD Gabriela Firea a început exercițiile de imagine pe tema deszăpezirii. Doamna primar general a mimat foarte patimaș și zgomotos o deszăpezire care nu a fost deloc așa cum a încercat să ne convingă personajul politic cel mai mediatizat momentului.


Scena 1: Firea s-a filmat printre sute de basculante

Joi a fost primul moment de propagandă zgomotos când televiziunile de știri ”prietenoase” cu Firea au prezentat imagini cu aceasta într-o autobază, înconjurată de bascule, tractorașe și alte utilaje spunând că deszăpezirea va decurge perfect și sublim în acest an.


VIDEO. Montaj scurt: Zeci de utilaje stateau dimineață în fața Guvernului. Când au fost filmate, s-au împrăștiatNoaptea de joi spre vineri, după ce a început să ningă, aceleași televiziuni care au dat imagiile cu primărița printre bascule au avut grijă să înregistreze câteva utilaje de deszăpezire care circulau prin oraș, astfel încât dimineața, la prima oră să le difuzeze.


Scena 2: Indicațiile prețioase ale primăriței PSD

Vineri dimineață, de la sediul Poliției Locale București, primărița PSD a intrat în direct pe televiziuni pentru a arăta cum coordonează deszăpezirea.  


A gândit o scenă în care vorbește pătimaș la o stație de emisie-recepție direct cu responsabilii de sector și le dă acestora indicații prețioase. Cu un ton ferm, Firea a și amenințat firmele de salubritate că nu mai prind niciun contract dacă nu fac treaba bine. Le-a și cerut punctual să nu care cumva să se oprească din deszăpezit. Tabolul te ducea cu gândul la scenele cu tovarășul Nicolae Ceaușescu comandând demolările din București.


Spectacolul zgomotos de sunete și lumini cu Firea în rolul de coordonator principal al deszăpezirii a fost dublat cu imaginile filmate noaptea în care apar utilaje de deszăpezire la treabă.


Propagandistic deszăpezirea este o mare reușită pentru cei care erau în fața televizoarelor la ora 9.00, pe televiziunile care sunt de ceva timp vizibil implicate în campania de imagine a primarului general.


VIDEO montaj scurt 2: Ce făcurăți doamnă Firea? Unde sunt basculele cu care vă pozarăți?
Realitatea din stradă: Deszăpezirea Gabrielei Firea nu se simte

Cu două ore înainte însă, prin București, realitatea era ușor diferită. Imaginile filmate pe un traseu de 27 de kilometri, care proape traversează Capitala, arată că Gabriela Firea mimează doar foarte bine deszăpezirea.


Am plecat la 7.00 dimineața din Chiajna și am intrat în București pe Bulevardul Uverturii. Este ora la care cei mai mulți bucureșteni pleacă de acasă către muncă, bulevardul fiind paralel cu Bulevardul Maniu, poarta de acces în Capitală dinspre vest, de pe Autostrada 1. Pentru că nu am găsit niciun utilaj de deszăpezire pe Uverturii, am luat-o pe străduțele din Sectorul 6, dintre acest bulevard și Iuliu Maniu.


Zgomotoasă, sublimă și senzațională doar la TV

Gabriela Firea fusese foarte zgomotoasă cu o zi înainte, când a anunțat că planul ei sublim cuprinde și străzile lăturalnice, nu doar marile bulevarde.


VIDEO complet: Traseul de 11 kilometri pe care nu a fost niciun utilaj de deszăpezire, între 7.00 și 7.50. Zeci de utilaje sunt filmate in fața Guvernului
Am căutat cele 1.700 de utilaje printre care s-a filmat Firea cu o zi înainte. N-am găsit niciunul pe străduțele din Sectorul 6 pe care am trecut și am filmat, dar nici pe Bulevardul Maniu, unul dintre cele mai mari bulevarde ale orașului.

Între zona Gorjului și Cotroceni șoferii care circulau pe acest bulevard, după ora 7.15, nu vedeau niciunul dintre utilajele cu care se lăuda dramatic Gabriela Firea. Nu exista aici deszăpezirea despre care vorbea teatral primărița PSD, la ora 9.00, când televiziunile difuzau imagni cu aceasta spunând convingător că totul a fost perfect și la superlativ.

Abia după 11 kilometri de la start am dat peste primul utilaj cu lamă și sistem de împrăștiat material anti-derapant, pe la jumătatea Pasajului Basarab.

La urcarea dinspre Cotroceni pasajul arăta ca un drum de munte către o pârtie de schi. Nicio urmă care să arate șoferilor că pe aici a trecut deszăpezirea pătimașă pe care o relata la TV Gabriela Firea.   


Un șofer Romprest umbla cu lama ridicată, pe Pasajul Basarab

Destinul a făcut ca șoferul utilajului Romprest întâlnit pe Pasajul Basarab să mimeze și el activitatea pentru care e plătit, exact ca primărița PSD. Sistemul de împrăștiat material anti-derapant nu împrăștia nimic și șoferul umbla cu lama mașinii ridicată.
Practic, utilajul era un vehicul ca oricare altul care îngroșa traficul din București. La coborârea de pe Pasajul Basarab am oprit mașina și am coborât, pentru a filma iar utilajul care mimează deszăpezirea. Când a observat că e filmat, șoferul a lăsat lama jos, făcând ceea ce trebuia să facă de la bun început.


E bine la Guvern: zeci de utilaje în fața Palatului Victoria

Cu totul altfel stăteau lucrurile în fața PalatuluI Victoria, unde era plin de utilaje în jurul orei 8.30. Nu știm dacă prim-ministrul PSD Sorin Grindeanu ajunsese la birou și putea să vadă de la fereastră cât de bine decurge deszăpezirea Gabrielei Firea.  Știm că exact când am început să filmăm aici s-a agitat un domn să dea ordine șoferilor să plece imediat pe traseu.

Un domn care a devenit brusc foarte arțăgos când a fost întrebat de ce nu sunt aceste utilaje prin oraș, pe Bulevardul Maniu de exemplu, unde se circulase mai devreme ca la munte. Omul a avut curiozități ciudate pentru ora aceea, care implică băuturi alcoolice,  după ce a spus că se făcea schimbul de șoferi și de aceea între 7.00 și 8.00 nu am văzut utilaje pe traseul filmat.
Cetățeanul arțăgos a împrăștiat utilajele pe toate blevardele care curg din Piața Victoriei și apoi a dispărut în perdeaua din fulgi de omăt.

Utilajele au dispărut și ele din peisaj, astfel încât în ultima parte a traseului filmat, între Piața Aviatorilor și Casa Presei nu le-am mai văzut. Am găsit la finalul traseului două utilaje care staționau în sensul giratoriu din Piața Presei Libere. Șoferul ne-a răspuns respectuos că a făcut schimb cu colegul din tura anterioară și că el va pleca pe traseul de ieșire din Bucrești către DN1.


VIDEO: Piața Presei Libere 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...