Prefectura Argeş, care a cerut în instanţă revizuirea dosarului privind retrocedarea unor terenuri care au aparţinut familiei Brătianu în favoarea mai multor persoane reprezentate de ginerele lui Traian Băsescu, a pierdut procesul deschis la Judecătoria Piteşti, relatează Mediafax.
Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Astfel, reprezentanţii Prefecturii au declarat că vor face recurs, îndată ce vor primi documentele necesare de la instanţă.
Prefectura Argeş a solicitat în instanţă, anul trecut, revizuirea retrocedării unor terenuri care au aparţinut familiei Brătianu şi de pe urma cărora au avut beneficii mai multe persoane reprezentate de avocatul Radu Pricop.
Citeşte şi: DIICOT preia dosarul "Moșia Brătienilor", în care este implicat ginerele lui Băsescu
Reprezentanţii Prefecturii Argeş au cerut revizuirea sentinţei de reconstituire a dreptului de proprietate, deoarece prin acea sentinţă se retrocedau terenurile moştenitorilor unei persoane care apărea ca fiind decedată, iar ulterior, s-a constatat faptul că persoana respectivă trăia la momentul emiterii sentinţei.
"Neexistând un certificat de deces al lui Brătianu Eleonora şi nici certificat de moştenitor după aceasta, s-a solicitat Primăriei Brăila comunicarea unui extras al certificatului de naştere al lui Brătianu Eleonora. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din judeţul Brăila a comunicat extras din Registrul de naşteri al lui Brătianu Eleonora, act din care rezultă clar că aceasta a decedat la 14.05.2011", arată Prefectura Argeş.
Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie 2011, a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai 2011, a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, pentru fals și înșelăciune.
Radu Pricop ar fi cumpărat alături de alte 11 persoane drepturi de moștenire asupra terenului respectiv de la urmașii familiei Brătianu. După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.
În dosar este implicată şi Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ca parte civilă.