18 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSpecialPercheziții la evazioniștii din Buzău, Giurgiu și Ilfov. Prejudiciul, nouă milioane de...

Percheziții la evazioniștii din Buzău, Giurgiu și Ilfov. Prejudiciul, nouă milioane de lei

Polițiștii efectuează, miercuri, 12 percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, informează Poliția Română.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la nouă milioane de lei.

Anchetatorii au descoperit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziții fictive de piei de animale de la mai multe firme din județele Giurgiu şi Ilfov.

Între societățile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepționa marfa fictivă.

Ulterior, banii obținuți erau spălați prin intermediul societăţilor controlate, pentru a se disimula adevărata provenienţă a sumelor obținute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.         

Polițiștii de investigare a criminalității economice urmează să pună în aplicare șase mandate de aducere. 

Cele mai citite

Un asteroid de dimensiunea unui zgârie-nori va trece pe lângă Pământ

Un asteroid de dimensiunea unui zgârie-nori, clasificat de NASA drept „potențial periculos,” va trece pe lângă Pământ marțea viitoare. Cu toate acestea, el va...

Ninge pe cel mai înalt drum din România. Șoferii sunt sfătuiți să își echipeze mașinile cu lanțuri

Ninge pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară. Salvamontiștii îi sfătuiesc pe șoferii să își echipeze mașinile cu lanțuri pentru iarnă sau să...

Kelemen Hunor își explică decizia de a candida din nou la prezidențiale, după ce inițial a spus că nu o va face

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit asupra deciziei de a nu mai candida la Președinția României, explicând motivele pentru care a ales să intre...
Ultima oră
Pe aceeași temă