PRESS ONE: Florian Bodog a plagiat două treimi din teza de doctorat. Reacția ministrului și a Universității de Vest

Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat a Universității de Vest Timișoara (UVT) va lua în discuție problema tezei de doctorat a ministrului Sănătății, Florian Bodog, despre care în mass-media au apărut recent suspiciuni de plagiat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2017 - 08:13

UPDATE 14,30: Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat a Universității de Vest Timișoara (UVT) va lua în discuție problema tezei de doctorat a ministrului Sănătății, Florian Bodog, despre care în mass-media au apărut recent suspiciuni de plagiat, informează, luni, Agerpres.

''În zilele următoare, Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul UVT se va întruni în ședință și va lua în discuție și acest subiect apărut în mass-media, iar la finalul întâlnirii vom putea prezenta mai multe amănunte pe acest subiect'', a declarat luni, presei, Florin Jurca, ofițer de presă al UVT.


UPDATE 14,15: Ministrul Florian Bodog a dezmințit, prin intermediul Biroului de presă al Ministerului Sănătăţii, acuzațiile conform cărora ar fi plagiat în teza de doctorat.

"Informaţiile pe care le deţinem arată că teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparţine integral autorului tezei, domnului Florian Bodog", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ministerul susține că "aşa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog şi fragmentele din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina sunt, în fapt, o preluare a informaţiilor care, în fapt, aparţin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora.


Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată "Managementul și marketingul unităților sanitare", dezvăluie un articol publicat pe site-ul Press One.

Teza de doctorat a fost susţinută în anul 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).

Două dintre cărțile din care ar fi copiat ministrul Florian Bodog sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său, Petru Armean, care este decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar cealaltă - de o colegă, Lucia Daina, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

Armean a fost şi membru în comisia de abilitare care în 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate.

În cea de-a doua carte a lui Florian Bodog, de la pagina 48 și până la pagina 56, conținutul tezei lui Bodog este identic cu cel de la paginile 22-33 din cartea "Manual de management sanitar", semnată de Lucia Daina, apărută în 2007 la Editura Universității din Oradea. Inclusiv denumirile subcapitolelor sunt identice.

Capitolul III al tezei ministrului, intitulat "Managementul unităților sanitare", este copiat, între paginile 88-102, tot din capitolul "Asistența medicală în sistemul asigurărilor de sănătate" al cărţii semnate de Lucia Daina, de la pagina 169 la 189.

Citește integral acest articol pe site-ul Press One

Citește totul despre:

Comentarii

loading...