20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a încercat să se sinucidă pentru...

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a încercat să se sinucidă pentru că magistrații nu i-au admis cererea de judecare în libertate

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache a încercat să se sinucidă, zilele trecute, în Penitenciarul Bacău, pentru că magistrații i-au respins solicitarea de a fi cercetat în libertate. Stavarache a încercat să se spânzure cu un cearșaf, fiind salvat în ultimul moment de colegul său de celulă, de omul de afaceri Liviu Goian, fratele mai mare al fostului internaţional Dorin Goian. 

Liviu Goian este președintele SC Bacău și patron al unui post local de televiziune.

În prezent, Stavarache se află la infirmeria închisorii unde este supus unor investigaţii psihiatrice, informează B1TV.

După ce nu a respectat obligaţiile impuse de cercetarea sub control judiciar, Romeo Stavarache a fost arestat preventiv pe 1 iulie. Fostul primar al Bacăului ar fi luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, lucru interzis de lege. Ulterior, apărătorii acestuia au contestat decizia instanţei. Când această măsură a eşuat, Stavarache a vrut să-şi pună capăt zilelor, potrivit Click.ro.
 
Surse din Penitenciarul Bacăului susţin că Stavarache se află la infirmeria închisorii şi are cu el o Biblie.

Autoritățile neagă varianta tentativei de sinucidere: "Este adevărat că este supus unor investigaţii psihiatrice, că este vulnerabil, cu psihicul la pământ, dar nu a vrut să se sinucidă. Se află la infirmerie pentru că este bolnav." 

Romeo Stavarache este acuzat de cinci fapte de corupţie în urma cărora ar fi luat mită 2,4 milioane de lei de la patru oameni de afaceri. Fostul primar al Bacăului ar fi oferit la schimb mai multe contracte pe bani publici. 

Primarul suspendat al Bacăului fusese reţinut în 26 iunie de procurorii DNA, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a dispus ca Liviu Cenuşă şi Liviu Goian să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Stavarache este primar al municipiului Bacău din 2004, iar Prefectura Bacău a decis, în 2 iulie, suspendarea din funcţie, cel puţin pe perioada mandatului de arestare preventivă de 30 de zile.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă