Echipa României la ''FIRST Global Robotics Olympics'', premiată la Ambasada României la Washington

Echipa României care participă la Olimpiada de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'', din Washington, a primit diplome de excelență de la Ambasada României la Washington, precum și un drapel al țării

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2017 - 14:13

Echipa României care participă la Olimpiada de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'', din Washington, a primit diplome de excelență de la Ambasada României la Washington, precum și un drapel al țării.

Diplomele de excelență au fost acordate "în semn de apreciere pentru contribuția adusă la promovarea țării noastre în lume, prin intermediul cercetării științifice aplicate", a precizat Ambasada României în SUA.

În mesajul transmis cu această ocazie, ambasadorul României, George Maior, a arătat că, prin acest eveniment, Ambasada României în SUA a dorit să-și arate aprecierea pentru membrii echipei olimpice care, prin activitatea desfășurată în capitala SUA, devin adevărați ambasadori ai României. "Am rămas impresionat de inteligența, de eforturile și de cunoștințele excepționale pe care le-ați demonstrat în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Vă felicit pentru acumulările de până acum, pentru reușita în competiția națională de robotică și sunt convins că veți avea în continuare un parcurs excepțional", a mai spus ambasadorul român în SUA, potrivit comunicatului Ambasadei.

El și-a mai exprimat admirația față de mentorii care i-au îndrumat, părinții și sponsorii care i-au sprijinit. "Să fiți mândri de țara și de identitatea noastră și să știți că, aici în SUA, România este foarte respectată pentru calitatea și pregătirea cetățenilor ei, pentru istoria ei și pentru seriozitatea pe care am demonstrat-o în două decenii de parteneriat strategic româno-american, inclusiv pe dimensiunea științei și tehnologiei", a mai transmis în mesajul său ambasadorul George Maior.

Olimpiada de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'', inclusă în circuitul mondial al competițiilor de robotică FIRST (For Inspiration and Recognition of Science & Technology), promovează platforma de educație STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

La prima ediție vor participa 164 de țări, România fiind reprezentată de echipa ''Romanian Robotics Olympics'', formată din șapte elevi de liceu cu performanțe deosebite din domeniul roboticii. Aceștia au parcurs probe precum proiectarea, programarea, asamblarea și manevrarea unui robot pe tema globală lansată de FIRST Global, a asigurării accesului la apă curată. Îndrumați de mentori, membrii echipei și-au dezvoltat abilitățile din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

Membrii echipei României sunt: Alexandru Florescu, căpitan oficial al echipei și specialist în design robotic; Alexandra Păcuraru, purtătoare de cuvânt oficială; Laura Pîrcălăboiu, responsabilă cu suportul tehnic și purtătoare de cuvânt a echipe tehnice; Rareș Bădici, specialist în inginerie și mecanică și primul "șofer" al echipei; Oliver Szavuj, al doilea "șofer" al echipei; Andrei Daha, specialist în programare; Andrei Gabriel Preda, specialist în inginerie și mecanică, alături de mentorii Cristian Vlăsceanu și Ioan Doboacă.

Deschiderea Olimpiadei de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'' are loc duminică, 16 iulie, la ora 17,30, la DAR Constitution Hall, din Washington.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...