17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul ICA: Trei termene pentru Voiculescu

Dosarul ICA: Trei termene pentru Voiculescu

Cererea politicianului de strămutare a dosarului penal privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, se judecă vineri.

Cererea de strămutare a dosarului ICA a fost înregistrată pe 4 iulie, la instanţa supremă, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru 24 septembrie. Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o cerere de preschimbare a termenului întrucât dosarul ICA, judecat la Curtea de Apel Bucureşti, s-ar putea încheia până la data stabilită pentru judecarea cererii de strămutare. Instanţa supremă a admis cererea şi a schimbat termenul de judecată din 24 septembrie în 11 iulie. Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat cererea de strămutare a dosarului ICA după ce, la termenul din 1 iulie al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, au reclamat faptul că noul preşedinte al completului de judecată nu este imparţial.

„Tăinuire“, în loc de „spălare de bani“

La termenul din 1 iulie al dosarului ICA, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. La termenul din 7 iulie, au fost audiaţi inculpaţii din dosarul privatizării ICA, iar, la final, instanţa a stabilit un nou termen de judecată în 4 august, când ar urma să dea declaraţii martorii.

Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut instanței Curții de Apel schimbarea încadrării juridice din “spălare de bani” , pedepsită cu maximum 12 ani închisoare, în infracțiunea de “tăinuire”, pedepsită cu doar 5 ani de închisoare. Solicitarea se va judeca pe 4 august, când instanța va continua audierile şi va asculta pledoariile avocaților și concluziile procurorului de ședință. Dacă instanța ar accepta această solicitare, ar constata că fapta de tăinuire este prescrisă și ar decide încetarea procesului penal pentru Voiculescu.

Dan Voiculescu rămâne sub control judiciar

Tribunalul Bucureşti a judecat marţi contestaţia formulată de Dan Voiculescu în cazul măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

„Am spus că nu-i cunosc, că dacă nu cunoşti pe cineva personal, nu poţi să-l şantajezi. Adică este o aberaţie, şi eu cred că judecătorul a înţeles”, a declarat Dan Voiculescu, la ieşirea din sala de judecată. Instanţa a rămas în pronunţare şi va decide joi, 10 iulie, dacă îi ridică lui Dan Voiculescu măsura controlului judiciar.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă