3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Darius Vâlcov, arestat la domiciliu

UPDATE: Darius Vâlcov, arestat la domiciliu

UPDATE18: 52: Fostul ministrul al Finanțelor Darius Vâlcov va fi arestat la domiciliu, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, a decis, joi, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia nu este definitivă.

UPDATE 17:39: Ordonanța de reținere în cazul lui Darius Vâlcov a expirat.

”Să nu facem justiție la televizor, să asteptăm decizia”, a declarat Darius Vâlcov, la ieșirea din sediul DNA.

UPDATE: 17:36: Avocata lui Darius Vâlcov, Lucia Furtună, a declarat, joi, că procurorii nu au probe că seiful în care au fost găsite lingouri de aur şi opere de artă, îi apaţine fostului ministru, mai ales că acesta nu a fost găsit într-o locuinţă a clientului ei.

Citește și: Avocat: Seiful cu lingourile de aur nu aparține lui Vâlcov

UPDATE 15.04: Fostul ministru al Finanțelor nu a recunoscut acuzațiile care i se aduc a precizat avocata politicianului. Instanța a rămas în pronunțare în cazul lui Vâlcov. 

——

UPDATE 13.00: Darius Vâlcov a ajuns la DNA. 

——

UPDATE 07.20: Procurorii anticorupție cer, joi, instanței supreme, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov.

——

Vâlcov este cercetat pentru trafic de influență, pentru mita de 2 milioane de euro, pe vremea când era primar al municipiului Slatina, dar și pentru infracțiuni economice nepermise funcției. Astfel, anchetatorii au descoperit sume de bani, trei tablouri și lingouri de aur de trei kilograme într-un seif al lui Vâlcov, depozitat în casa unui apropiat.

Citește și: INTERCEPTĂRI. “Pulifricii” ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, cărau banii cu mașina la casele de schimb valutar. Mita totală: 2.000.000 euro

Cea mai mare parte celor 2 milioane de euro a ajuns cu sacoșa la ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, iar o mică parte în renovarea Hotelului City Slatina. Banii proveneau din sumele alocate contractelor pentru realizarea proiectelor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în municipiul Slatina și în orașele Drăgănești-Olt și Piatra Olt.

În același dosar, a fost arestat și actualul primar al orașului Slatina, Minel Prina, care i-a intermediat lui Vâlcov o parte din mită.

Totodată, Vâlcov este acuzat că și-a investit mita în trei firme – una de contabilitate, una de cadastru și una de avocatură, un hotel și mai multe multe societăți comerciale, dar și lingouri de aur și tablouri celebre. Pentru aceste acuzații, DNA a cerut extinderea urmăririi penale, iar Vâlcov este cercetat și în calitatea sa de ministru al Finanțelor.

Citește și: Ministrul Finanțelor Vâlcov a folosit informații secrete pentru investirea mitei de 2.000.000 de euro

UPDATE 18:30: Darius Vâlcov a ieșit din sediul Direcției Naționale Anticorupție și se îndreaptă către Arestul Central, informează B1 Tv.

UPDATE 17:49: Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost reţinut, miercuri după-amiază, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

UPDATE 16.00: Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a venit la DNA, miercuri după-amiază, după ce Senatul a avizat reţinerea şi arestarea sa în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Citește și: Miercurea neagră pentru lupta anticorupție? Parlamentul îl scapă pe Șova și dă unde verde pentru Vâlcov. Reacțiile lui Tăriceanu, PNL și Ambasadei SUA

Întrebat, la intrarea în sediul DNA, dacă se aştepta ca senatorii să avizeze cererea procurorilor anticorupţie în cazul său, Vâlcov a spus că, din punctul său de vedere, decizia colegilor săi este una normală, adăugând că el a fost cel care le-a cerut să dea un vot pozitiv.

La DNA se află şi primarul din Slatina, Minel Prina, care este cercetat, în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

UPDATE 10.43: Darius Vâlcov a părăsit sediul DNA după aproximativ o oră și anunțat că va reveni după-masă pentru mai multe declarații.

”Am fost pentru anumite proceduri și mă voi întoarce după-amiază pentru declarații”, a spus fostul ministru.

De asemenea, Vâlcov a spuns că urmează să vadă ce vor decide colegii săi senatori și că de ziua lui își dorește să fie aprobate codurile fiscale.

——

UPDATE 10.01: La DNA a ajuns și avocatul lui Vâlcov. 

——

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a ajuns miercuri dimineața la sediul DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție.

Senatorul PSD nu a dorit să facă vreo declarație. 

De asemenea, în cursul zilei de miercuri plenul Senatului va vota cererea de încuviințare a arestării formulată de DNA atât în cazul lui Darius Vâlcov cât și în cazul lui Dan Șova.

Pentru faptele penale săvârșite ca primar și apoi ca senator, între care și primirea mitei de 2.000.000 de euro, DNA a început deja urmărirea penală a senatorului Darius Vâlcov. 

Mai mult, DNA a cerut Senatului, săptămâna trecută, aviz pentru reținere și arestare, deoarece Vâlcov i-a instruit pe ceilalți inculpați și martori ce să declare în fața procurorilor, ceea ce constuie influențare/ alterare a cursului anchetei, un motiv temeinic pentru reținere și arestare.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă