15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialClanurile interlope din Iasi recidiveaza sub obladuirea Justitiei

Clanurile interlope din Iasi recidiveaza sub obladuirea Justitiei

Lasati in libertate de judecatori dupa ce au provocat un scandal cu impuscaturi in luna ianuarie a acestui an, liderii a doua clanuri mafiote din Iasi s-au macelarit din nou cu bate si pistoale la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un club.

Clubul Hypnotic din municipiul Iasi a fost vineri noapte scena unui adevarat macel provocat de membrii a doua grupari interlope rivale. In urma impuscaturilor cu pistoale si a bataii cu bate au ajuns la spital noua raniti. Unul dintre agentii de paza ai clubului, Ovidiu M., a fost impuscat si s-a ales cu un ochi scos, Catalin Costea, zis Bacauanu, protagonist al scandalului, a fost impuscat in obraz, iar Iulian Bogdan (fost Corduneanu – n.r.) se afla in stare grava la spital, suferind multiple fracturi deschise de la loviturile cu bata. "Agentul de paza isi va pierde ochiul, dar va ramane in viata, iar unul dintre fratii Corduneanu se afla acum in operatie dupa ce a suferit mai multe fracturi deschise in urma altercatiei de vineri noapte", a declarat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului "Sf. Ioan" din Iasi.

 

Magistratii Judecatoriei Iasi au dispus ieri arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Catalin Costea, zis Bacauanu, Dumitru Adumitroaei, zis Doru Plugaru, si a lui Vasile Corduneanu. Ei sunt acuzati de ultraj, distrugere, vatamare corporala si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Unii dintre protagonistii scandalului de la Hypnotic au fost retinuti si ulterior eliberati dupa un scandal asemanator, dar de o amploare mai mica, desfasurat in luna ianuarie a acestui an in Clubul Skin. Conform rechizitoriului procurorilor, in Clubul Skin a fost agresat Catalin Costea, zis Bacauanu, acuzat ca a solicitat 3.000 euro taxa de protectie pentru magazinele de mobila din cartierul Tatarasi. Retinut initial de procurori, Catalin Costea a fost eliberat de judecatori, la fel ca si rivalii sai, Dan Marius Mancas si Gheorghe Rusu (fost Corduneanu). Gruparile Corduneanu si Bacauanu au fost trimise in judecata pentru santaj si ultraj contra bunelor moravuri.

 

"E o problema mai veche intre cele doua grupari. Au mai fost implicate intr-un alt scandal, petrecut in Clubul Skin, in care s-au folosit focuri de arma. Politia si-a facut atunci datoria. A facut retineri, dar mai departe nu mai este problema noastra ca respectivii au fost eliberati", a declarat comisarul-sef Liviu Zanfirescu, comandantul IJP Iasi, cu privire la decizia controversata a judecatorilor in cazul "Skin". si in cazul "Hypnotic" avocatii au pledat nevinovat pentru clientii lor, desi in cluburile iesene gloantele vajaie pe la urechile clientilor, sabiile stralucesc si oameni nevinovati pleaca cu ochii scosi sau cu mainile gaurite de proiectile. "Clientul meu nu este vinovat. Nu trebuie sa judecam oamenii in functie de numele lor, ci de probele pe care anchetatorii le au. Din tot ce am vazut pana in prezent, consider ca in acest dosar nu se impune luarea unei masuri preventive.

 

Clientul meu a fost provocat si a reactionat ca urmare a faptului ca a fost impuscat. Vom face recurs la masura de arestare preventiva", a declarat Gabriela Gradinariu, avocatul lui Catalin Costea, zis Bacauanu, la audierile de ieri.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă