18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBucureşti: 2 poliţişti de la Brigada Rutieră, trimişi în judecată pentru MITĂ

Bucureşti: 2 poliţişti de la Brigada Rutieră, trimişi în judecată pentru MITĂ

Doi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că au luat mită de la mai mulţi şoferi, după ce le-au imputat abateri fictive, apoi le-au cerut mită pentru a nu le reţine permisele de conducere, potrivit Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov l-au trimis în judecată, vineri, în stare de arest preventiv, pe un ofiţer de poliţie cu gradul profesional de inspector în cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei, pentru 13 fapte de luare de mită şi 12 infracţiuni de fals intelectual, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În acelaşi dosar va fi judecat şi un agent de poliţie la Brigada Rutieră a Capitalei, arestat preventiv în altă cauză, fiind acuzat de luare de mită.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Citeşte şi Cinci poliţişti rutieri arestaţi preventiv. Luau şpagă în funcţie de marca maşinii

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 31 ianuarie 2013 – 3 aprilie 2013, ofițerul de poliție a oprit în trafic, în Bucureşti, mai mulţi şoferi şi, “sub pretextul încălcării regulilor de circulaţie pe drumurile publice”, le-a spus că vor fi amendaţi şi le va fi suspendat dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni, în funcţie de contravenţie.

Procurorii îl acuză pe polițist că ar fi cerut mită de la 13 şoferi, primind în total 5.225 de lei.

“După primirea banilor, ofițerul a întocmit în fals mai multe chitanţe în care a consemnat date nereale, în sensul că respectivii conducători auto ar fi săvârşit contravenţii mai puţin grave pentru care le-ar fi aplicat amenzi cuprinse între 70 şi 75 lei”, a precizat DNA.

Potrivit procurorilor, în una dintre aceste situaţii, polițistul a fost însoţit de un alt agent de poliție, ocazie cu care cei doi ar fi cerut şi ar fi primit de la un şofer 600 de lei pentru a nu-l sancţiona pentru o presupusă abatere în trafic.

Citeşte şi Şapte POLIŢIŞTI de la Brigada Rutieră a Capitalei au fost reţinuţi pentru luare de MITĂ

Procurorii au pus sechestru asigurător pe o parte din bunurile mobile ale lui polițistului, pentru a putea fi recuperate sumele de bani primite ca mită de ofiţerul de la Rutieră.

Polițistul a fost arestat preventiv în 5 aprilie, de Tribunalul Braşov.

Agentul de poliție a fost arestat preventiv în 19 aprilie, într-un alt dosar, în care este cercetat pentru fapte de corupţie de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...
Ultima oră
Pe aceeași temă