Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Becali: Eu NU vorbesc cu FEMEIA! Activistele reacţionează

După ce candidatura omului de afaceri George Becali pe listele PNL la parlamentare a stârnit un val de indignare în societatea civilă, marţi, finanţatorul echipei de fotbal Steaua a declarat, la o televiziune de ştiri, că el ...

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

31.10.2012 - 09:53

După ce candidatura omului de afaceri George Becali pe listele PNL la parlamentare a stârnit un val de indignare în societatea civilă, marţi, finanţatorul echipei de fotbal Steaua a declarat, la o televiziune de ştiri, că el nu dialoghează cu femei, ci numai cu bărbaţi. În acest context, activista pentru drepturile omului, Oana Băluţă, i-a trimis o scrisoare deschisă liderului liberal Crin Antonescu, în care îi atrage atenţia asupra derapajelor lui Becali şi  asupra faptului că femeile nu trebuie să fie excluse din viaţa publică şi politică, pentru că sunt cetăţene.

Citeşte şi Opriţi BECALIZAREA României!- societatea civilă către Ponta şi Antonescu

"Eu nu vorbesc cu femeia! V-am spus că nu intru în dialog cu femeile. Să discute femeile între ele, eu discut numai cu bărbaţii!”, a declarat telefonic Gigi Becali la postul de televiziune România TV, când a fost invitat să dialogheze cu preşedinta PP-DD, Simona Man.

În scrisoarea deschisă remisă redacţiei, preşedinta Centrului de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA îi atrage atenţia liderului liberal că declaraţiile lui Becali îl fac neeligibil pentru un loc în Parlamentul României. "Vă spun cu onestitate că nu îmi imaginam ca, în anul 2012, un candidat la alegerile parlamentare să afirme că nu discută cu femeile, că vorbeşte doar cu bărbaţii, iar că femeile trebuie să discute între ele. Nu îmi imaginam că acest candidat va beneficia în continuare de sprijinul unui partid care îşi asumă ca ideologie liberalismul. (...) Domnule Preşedinte, acest candidat a deschis un drum pe care nu îl vreau în politică. Nu mi-l doresc, de fapt, nicăieri, cu atât mai puţin acolo unde se iau decizii care afectează viaţa oamenilor, femei şi bărbaţi, cu atât mai puţin în Parlamentul României. Sper că nici dumneavoastră nu vreţi şi nici nu doriţi acest drum", arată activista. 

Totodată, preşedinta FILIA observă că excluderea femeilor din viaţa publică devine o abordare specifică tuturor partidelor, indiferent de ideologie. "Încep să văd că excluderea femeilor de la viaţa publică, de la viaţa politică este o abordare trans-ideologică. Transcende stânga politică. Transcende dreapta politică. Acest tip de marginalizare cere răspunsuri politice şi tocmai acolo uşile par să se închidă. Cu onestitate vă mărturisesc faptul că nu mă reprezentaţi. Nu vă dau votul meu. Sper să primiţi multe scrisori de la femei şi bărbaţi, pentru că cetăţenii nu sunt o masă amorfă", scrie Oana Băluţă.

La jumătatea lunii octombrie, Crin Antonescu anunţa că Gigi Becali va candida pe listele liberalilor la alegerile parlamentare din decembrie. Mai multe organizaţii civile le-au atras atunci atenţia liderilor USL asupra trecutului omului de afaceri, care a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru declaraţii homofobe şi care a jignit în repetate rânduri femeile şi minorităţile.

REACŢII la CIRCUL şi JIGNIRILE lui BECALI. Coaliţia Antidiscriminare caută sprijin EUROPEAN

"Declaraţiile publice împotriva membrilor comunităţii gay care, în opinia să, ar trebui izolaţi şi expulzaţi în afara aglomerărilor urbane (2008), împotrivă romilor - etichetaţi de acelaşi politician drept infractori ce nu merită să trăiască în România (2007), împotriva femeilor care prin natură proprie sunt "curve" (2011) ori a arabilor ("Cum o să iau apărarea unui arab?", cu referire la subsecretarul de stat, doctorul Raed Arafat), lipsa de flagrant respect pentru autorităţile statului, prin ruperea citaţiilor din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, în faţa camerelor de luat vederi şi atacarea mediatică violentă a Preşedintelui acestei instituţii reprezintă doar câteva dintre gravele derapajele ce ar trebui sancţionate, ci nu încurajate de statul român prin intermediul instituţiilor sau de liderii politici", scriau membrii Coaliţiei Antidiscriminare în România în scrisoarea deschisă.

Totodată, Coaliţia Antidiscriminare arăta atunci că îi va ruga pe politicienii europeni din grupul socialiştilor şi liberalilor europeni, rugându-i să respingă "adoptarea" lui George Becali de partide politice care au ca valori egalitatea, nediscriminarea şi drepturile omului, anunţa, preşedintele executiv al Centrului Europregional pentru Iniţiative Publice, Florin Buhuceanu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...