Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lui Andrei Chiliman i se reduce valoarea sechestrului la 2,7 milioane euro

Instanța Înaltei Curți i-a redus sechestrul impus primarului Andrei Chiliman de la 670 de milioane de euro la doar aproape 3.000.000 de euro.

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2015 - 18:49

Primarul sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman, a scăpat de o parte din sechestrul asigurator dispus de procurorii anticorupție.

Potrivit deciziei ICCJ, instanța  "desfiinţează, în parte, ordonanţa contestată numai în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan doar sub aspectul cuantumului sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii în privinţa bunurilor acestuia şi a dispoziţiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmează a fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către acelaşi inculpat.

Modifică cuantumul sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentând procentul de 30% din sumele de 300.000 lei şi 38.481.488 lei).

Dispune ca veniturile nete lunare ce vor fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către inculpatul Chiliman Andrei Ioan, să fie poprite în cuantum de 1/3 (o treime), conform art.729 alin.1 lit.b Cod procedură civilă.

Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan care nu contravin prezentei hotărâri(...). Definitivă".

Cu alte cuvinte, lui Chiliman NU i se menține sechestrul si pentru contractul de împrumut de 670 de milioane de euro, găsit la partenerul său, coinculpat în dosar, Vlad Moisescu, ci doar pentru mitele de 300.000 de lei ( primită de la denunțătorul Gheorghe Boeru) și de 38,48 milioane de lei. 

Andrei Chiliman este cercetat sub control judiciar, alături de omul său de încredere, Vlad Moisescu, consiliera sa Ioana Costescu și consilierul Ion Brad. Cei patru sunt acuzați de procurori că atribuiau preferenţial lucrări unor firme de la care primeau „comisioane“ în valoare de 10-15% din contractele încheiate.

Citește și: DNA. Sechestru-record în dosarul lui Chiliman & Moisescu, pentru un prejudiciu de peste 670 milioane de euro. Contract fictiv de împrumut între soția lui Moisescu și soacra acestuia

 

 

Citește totul despre:

Comentarii