Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

DNA. Sechestru-record în dosarul lui Chiliman & Moisescu, pentru un prejudiciu de peste 670 milioane de euro. Contract fictiv de împrumut între soția lui Moisescu și soacra acestuia

Procurorii au instituit un nou sechestru în dosarul lui Andrei Chiliman pentru un prejudiciu total de peste 670 de milioane de euro. Din documentele ridicate de procurori la percheziții ar rezulta că soția lui Moisescu a împrumutat, prin notar, de la soacra acestuia suma de trei miliarde de lei lei noi, conform unor surse judiciare.

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2015 - 08:14

UPDATE

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a  anunțat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești unde se instrumentează acuzațiile de corupție, că i se s-a pus sechestru pe toată averea și că va contesta la instanță sechestrul asigurator pe valoarea de circa 3.000.000.000 de lei noi, echivalentul a  670 de milioane de euro.  Banii reprezintă un contract  făcut la notar prin care soția lui Moisescu împrumuta de la soacra acestuia suma fabuloasă.

Vlad Moisescu, creierul grupării de criminalitate organizată de la Sectorul 1 al Capitalei, care, potrivit referatului DNA, era cel care aduna șpăgile, respectiv 10-15% din valoarea contractelor derulate la Primăria Sectorului 1 al Capitalei și care NU are nici o funcție publică, el fiind doar apropiatul primarului Chiliman,  a respins și el valoarea prejudiciului și acuzațiile DNA.

La ieșirea din sediul DNA, Chiliman a catalogat prejudiciul ca "invenție", iar Moisescu a respins-o, susținând că " este o eroare materială de denominare". 

Chiliman și Moisescu, alături de alți doi colaboratori,  au fost reținuți de DNA Ploiești, dar instanța a respins vineri arestarea preventivă și  a decis cercetarea lor sub control judiciar. În plus, lui Chiliman i s-a impus interdicția ca timp de două luni să nu se apropie de Primărie. 

Precizăm că valoarea prejudiciului de 670 de milioane de euro este doar pentru secvența infracțiunilor săvârșite de gruparea din jurul lui Chiliman și Moisescu, pe ale căror averi s-a  pus sechestru asigurator.

Chiliman și Moisescu sunt  inculpați în dosarul în care mai sunt inculpați cumnatul lui Victor Ponta ( Iulian Herțanu), deputații PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, președintele și vicepreședintele CJ Prahova, Mircea Cosma, respectiv Adrian Semcu. Acuzațiile sunt de constituire de grup infracțional organizat și trafic de influență pentru unii inculpații, pentru alții sfera infracținilor se extinde la spălare de bani luare sau dare de mită ( oamenii de afaceri ca G. Boeru,  F. Buscă, frații Horpoș etc) luare de mită, evaziune fiscală, fals si uz de fals. Si pe averile "colegilor" de dosar s-au pus sechestre asiguratorii. La CJ Prahova, valoarea contractului derulat fraudulos a fost de 200 de milioane de euro.

===== 

Procurorii au instituit  sechestru asigurator  în dosarul lui Andrei Chiliman, Vlad Moisescu și alții  pentru un prejudiciu de peste 670 de milioane de euro. Din documentele ridicate de procurori la percheziții rezultă că membri din familie au încheiat contracte fictive de împrumut de 670 milioane de euro, conform unor surse judiciare.

Ar fi vorba de un contract de împrumut, semnat în anul 2009, pentru 3.000.000.000 ( trei miliarde de lei noi!), echivalentul a circa 670 de milioane de euro , între soția lui Moisescu cu mama ei, spun surse judiciare.

La ieșirea din sediul DNA,  Chiliman a catalogat prejudiciul ca "invenție", iar Moisescu a respins-o, susținând că " este o eroare materială de denominare"!

Conform procedurii, după începerea urmăririi penale și după stabilrea estimativă a prejudiciului, se pune sechestru asigurator. Astfel, DNA a pus  sechestru pe averea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, precum și pe averile lui Vlad Moisescu, dar și ale consilierilor Ioana Costescu și a lui Ion Brad.

Între  documentele ridicate  la perchezițiile a patru imobile ale lui Moisescu a fost descoperit și contractul de împrumut, echivalentul în lei a  670 de milioane de euro, dintre soția acestuia și soacra sa, motiv pentru care s-a pus  sechestrul.

Dacă se descoperă și alte documente, această valoare a sechestrului asigurator poate crește.

Pentru ce ar fi fost util un astfel de contract de împrumut? Specialiștii ne spun că există obiceiul ca persoane publice sau unii membri de partide au obiceiul să facă diverse contracte pentru a acoperi șpăgile pe care estimează că le vor încasa.

Prin aceste tipuri de contracte se pot camufla mitele primite și pot fi spălate apoi și trecute în declarațiile de avere. 

La intrarea în sediul DNA Ploiești, CHILIMAN, întrebat dacă ajungeau la PNL Sector 1 o parte din banii care ar fi fost ceruţi pentru ca Primăria Sectorului 1 să atribuie preferenţial lucrări unor firme, a răspuns: "Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi-i pe cei care au inventat chestia asta".

Citește și: Chiliman susține că nu există probe în dosarul său de corupție

De asemenea, întrebat dacă procurorii vor pune sechestru pe averea sa, Chiliman a spus: "Cu ce ocazie? Nu mai întrebaţi, că nu e cazul".

Andrei Chiliman este cercetat sub control judiciar, alături de omul său de încredere, Vlad Moisescu, consiliera sa Ioana Costescu și consilierul Ion Brad. Cei patru sunt acuzați de procurori că atribuiau preferenţial lucrări unor firme de la care primea „comisioane“ în valoare de 10-15% din contractele încheiate.

Citește și: INTERCEPTĂRI. Cum își asigura Chiliman ”protecție” la B1 și România TV cu ajutorul șpăgilor de la Romprest. UPDATE: Surpriză. FĂRĂ cătușe!

Edilul nu își mai poate exercita funcția timp de două luni, perioadă în care a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA. Chiliman spune că nu va demisiona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...