3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăSpecialLui Andrei Chiliman i se reduce valoarea sechestrului la 2,7 milioane...

Lui Andrei Chiliman i se reduce valoarea sechestrului la 2,7 milioane euro

Primarul sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman, a scăpat de o parte din sechestrul asigurator dispus de procurorii anticorupție.

Potrivit deciziei ICCJ, instanța  „desfiinţează, în parte, ordonanţa contestată numai în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan doar sub aspectul cuantumului sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii în privinţa bunurilor acestuia şi a dispoziţiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmează a fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către acelaşi inculpat.

Modifică cuantumul sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentând procentul de 30% din sumele de 300.000 lei şi 38.481.488 lei).

Dispune ca veniturile nete lunare ce vor fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către inculpatul Chiliman Andrei Ioan, să fie poprite în cuantum de 1/3 (o treime), conform art.729 alin.1 lit.b Cod procedură civilă.

Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan care nu contravin prezentei hotărâri(…). Definitivă„.

Cu alte cuvinte, lui Chiliman NU i se menține sechestrul si pentru contractul de împrumut de 670 de milioane de euro, găsit la partenerul său, coinculpat în dosar, Vlad Moisescu, ci doar pentru mitele de 300.000 de lei ( primită de la denunțătorul Gheorghe Boeru) și de 38,48 milioane de lei. 

Andrei Chiliman este cercetat sub control judiciar, alături de omul său de încredere, Vlad Moisescu, consiliera sa Ioana Costescu și consilierul Ion Brad. Cei patru sunt acuzați de procurori că atribuiau preferenţial lucrări unor firme de la care primeau „comisioane“ în valoare de 10-15% din contractele încheiate.

Citește și: DNA. Sechestru-record în dosarul lui Chiliman & Moisescu, pentru un prejudiciu de peste 670 milioane de euro. Contract fictiv de împrumut între soția lui Moisescu și soacra acestuia

 

 

Cele mai citite

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...
Ultima oră
Pe aceeași temă