Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acorduri de înfrățire, semnate de primarii din România și Republica Moldova

1000 de primari din România și Republica Moldova s-au reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, în cadrul Conferinţei Reprezentanţilor Comunităţilor Locale din România şi Republica Moldova. În cadrul conferinței, ei au votat eliminarea graniţelor birocratice între cele două state, a informat Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2016 - 10:41

1000 de primari din România și Republica Moldova s-au reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, în cadrul Conferinţei Reprezentanţilor Comunităţilor Locale din România şi Republica Moldova. În cadrul conferinței, ei au votat eliminarea graniţelor birocratice între cele două state, a informat Platforma Unionistă Acţiunea 2012, citată de Agerpres.

„Relaţia specială şi privilegiată dintre România şi Republica Moldova trebuie consolidată şi la nivel descentralizat. Fraternitatea între localităţi şi între judeţe şi raioane va deschide noi perspective pentru dezvoltare în domeniile economic, educaţional, cultural şi sportiv, al administraţiei publice locale. Conectăm oamenii pentru a conecta statele", a declarat preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion. 

Astfel, reprezentanții comunităţilor locale au discutat despre opţiunile de înfrăţire, oportunităţile de colaborare şi specificul proiectelor prin intermediul cărora pot fi obţinute finanţări nerambursabile. 

în cadrul reuniunii au luat cuvântul primari ai celor mai mari oraşe din România şi Republica Moldova, de la Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Piteşti, dar şi ministrul Comunicaţiilor Marius Bostan. 

„La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat, care stabilesc acţiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educaţional, cultural şi sportiv, al administraţiei publice locale", anunţă comunicatul citat. 

Conferinţa a fost organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Grupul inter-parlamentar „Prietenii Unirii”,Institutul pentru Cultură şi Drepturi Europene şi în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...