11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiErdogan acuză Grecia de tratament nazist asupra migranților

Erdogan acuză Grecia de tratament nazist asupra migranților

Erdogan a acuzat în trecut Germania şi Olanda de ”nazism” şi a citat Germania lui Hitler în apărarea modului în care guvernează.

 El a apreciat că nu există ”nicio diferenţă” între nazişti şi autorităţile greceşti care resping cu forţa mii de migranţi care încearcă să intre în Grecia, după ce Ankara şi-a deschis frontiera.

Fostul primar al Istanbulului a atacat virulent autorităţile greceşti, care au făcut uz de grenade lacrimogene şi tunuri cu apă în vederea respingerii migranţilor.

”Nu există nicio diferenţă între ceea ce făceau naziştii şi imaginile care ne parvin de la frontiera greacă”, a declarat el, catalogând autorităţile greceşti drept ”barbare” şi ”fasciste”.

În acest discurs, pe care l-a susţinut la Ankara, el a anunţat că Turcia îşi menţine frontierele cu Europa deschise pentru a lăsa să treacă migranţii, până când va obţine un răspuns ”concret” de la Uniunea Europeană (UE) la exigenţele sale.

Cele mai citite

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă