Enel: Majoritatea avariilor provocate de furtuni au fost remediate de echipele de intervenţie

Majoritatea avariilor la reţeaua electrică, produse în urma furtunilor, au fost remediate de către echipele de intervenţie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii E-Distribuţie Dobrogea, parte a grupului Enel.

Share

Rl online 0 comentarii

01.05.2019 - 11:36

La ora 10.00, mai erau avarii care afectau parţial alimentarea localităţilor Modelu (judeţul Călăraşi) şi Mihail Kogălniceanu (judeţul Ialomiţa), precum şi o parte a zonei industriale a municipiului Călăraşi.

”Echipele E-Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor societăţii au remediat majoritatea avariilor provocate de condiţiile meteo severe din seara zilei de 30 aprilie – vânt puternic cu aspect de vijelie (fenomene de tornadă), care au afectat funcţionarea reţelei de distribuţie de energie electrică inclusiv prin căderea de vegetaţie sau alte corpuri străine peste liniile electrice”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Enel.

Potrivit acestora, miercuri, la ora 10:00, se mai înregistrau avarii care afectau parţial alimentarea localităţilor Modelu - jud Călăraşi şi Mihail Kogălniceanu (Hagieni), jud Ialomiţa, precum şi o parte a zonei industriale a municipiului Călăraşi.

”Echipele intervin de asemenea pentru remedierea deranjamentelor colective şi individuale şi vor rămâne pe teren până la restabilirea alimentării cu energie electrică pentru toţi clienţii aflaţi în zonele afectate de fenomenele meteo excepţionale”, au mai transmis reprezentanţii societăţii.

O tornadă s-a produs, marţi, în judeţul Călăraşi, un autocar cu 40 de persoane la bord fiind aruncat de pe şosea, patru oameni fiind răniţi, iar zece case au rămas fără acoperişuri în localitatea Dragalina.

În întreaga ţară, până miercuri la ora 7.00, furtunile au provocat avarii şi pagibe în treisprezece judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Comentarii