Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi pui de urs care au căzut într-un puţ

Doi pui de urs care au căzut, duminică, într-un puţ în liocalitatea buzoiană Grebănu au fost salvaţi de jandarmii din Buzău şi Prahova. Operaţiunea a fost dificilă, ursoaica fiind în apropiere.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

13.10.2019 - 22:17

Potrivit Jandarmeriei Buzău, duminică, paznicul fondului de vânătoare de pe raza localităţii buzoiene Grebănu a auzit sunete de animale care păreau captive şi a alertat autorităţile.

Ajunşi la faţa loculului, jandarmii au descoperit doi pui de urs căzuţi într-un puţ. Ajutaţi de colegi din  Prahova, specializaţi în astfel de intervenţii, de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, jandarmii au început misiunea de salvare.

În timp ce unii membrii ai echipajului se preocupau să găsească soluţii pentru a-i aduce pe cei doi pui la suprafaţă, ceilalţi supravegheau zona şi făceau în permanent zgomot pentru a tine la distanţă ursoaica mamă, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Pentru salvarea primului pui, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac, pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur, conform News.ro.

”Intervenţia a comportat riscuri majore, în contextul în care ursoaica este prezentă  în apropiere, fiind foarte agitată”, au transmis jandarmii buzoieni.

Pentru salvarea celui de-al doilea pui s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, deoarece  acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

După ce au fost scoşi din puţul părăsit, urşii au fost lăsţi în libertate.

Citește totul despre:

#pui urs #cadere put

Comentarii