7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDobrogea, afectată de viscol! 400 de persoane blocate și localități izolate

Dobrogea, afectată de viscol! 400 de persoane blocate și localități izolate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a anunțat că în sprijinul acestora intervin peste 400 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Dobrogea, pe drumurile din judeţ acţionează 97 de utilaje de deszăpezire şi, cu ajutorul RAJDP, sunt operaţionale două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar, care au două şenilate cu doi paramedici din cadrul ISU.

„Până la această oră, în judeţul Constanţa sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică 20 de localităţi. Nu au fost ridicate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze şi apă”, se menţionează în informarea ISU Dobrogea.

Încă de marţi autorităţile constănţene au identificat femeile gravide aflate la termen şi au luat legătura cu medicii care le au în evidenţă şi au fost aduse la spital persoanele dializate.

Și Tulcea sunt probleme grave, nouă localităţi nu au energie electrică şi traficul autovehiculelor pe toate drumurile este suspendat, din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, a declarat prefectul Alexandru Iordan, pentru Agerpres.

Pe toate drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, însă din cauza viscolului zăpada revine pe carosabil.

„Facem apel către toţi cetăţenii pentru a nu pleca la drum. Traficul este închis pe toate drumurile. Dacă ne ajută natura, la noapte vom intra cu toate utilajele să deszăpezim. Acum se intervine pe situaţii punctuale”, a precizat Iordan.

La momentul interviului, mai multe localităţi nu aveau energie electrică. „Nouă localităţi, printre care Lunca, Plopu, Valea Nucarilor şi Iazurile, nu au curent electric. Intervenţiile pentru remedierea avariilor sunt îngreunate de viscol”, a afirmat prefectul. 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă