Sursa foto: pixabay.com

Dobrogea, afectată de viscol! 400 de persoane blocate și localități izolate

Viscolul a produs blocaje în localitățile din Dobrogea, unde peste 400 de persoane sunt blocate, miercuri seara, în aproape 200 de maşini care au derapat pe drumurile din judeţ acoperite de gheaţă şi zăpadă.

Share

Romania libera 0 comentarii

27.01.2021 - 20:45

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a anunțat că în sprijinul acestora intervin peste 400 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Dobrogea, pe drumurile din judeţ acţionează 97 de utilaje de deszăpezire şi, cu ajutorul RAJDP, sunt operaţionale două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar, care au două şenilate cu doi paramedici din cadrul ISU.

„Până la această oră, în judeţul Constanţa sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică 20 de localităţi. Nu au fost ridicate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze şi apă", se menţionează în informarea ISU Dobrogea.

Încă de marţi autorităţile constănţene au identificat femeile gravide aflate la termen şi au luat legătura cu medicii care le au în evidenţă şi au fost aduse la spital persoanele dializate.

Și Tulcea sunt probleme grave, nouă localităţi nu au energie electrică şi traficul autovehiculelor pe toate drumurile este suspendat, din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, a declarat prefectul Alexandru Iordan, pentru Agerpres.

Pe toate drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, însă din cauza viscolului zăpada revine pe carosabil.

„Facem apel către toţi cetăţenii pentru a nu pleca la drum. Traficul este închis pe toate drumurile. Dacă ne ajută natura, la noapte vom intra cu toate utilajele să deszăpezim. Acum se intervine pe situaţii punctuale", a precizat Iordan.

La momentul interviului, mai multe localităţi nu aveau energie electrică. „Nouă localităţi, printre care Lunca, Plopu, Valea Nucarilor şi Iazurile, nu au curent electric. Intervenţiile pentru remedierea avariilor sunt îngreunate de viscol", a afirmat prefectul. 

Comentarii