17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăȘtirile zileiDeblocare canal Suez. Unde sunt navele cu animale din România

Deblocare canal Suez. Unde sunt navele cu animale din România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) transmite, marți, situația celor 11 nave cu animale destinate exportului, care au plecat din portul Constanța, având ca destinație țări din Golful Persic, cu ruta prin Canalul Suez.

După deblocare, s-a solicitat și s-a obținut din partea guvernului egiptean prioritizarea la traversarea Canalului Suez pentru navele cu animale la bord.

Astfel, potrivit ANSVSA, șase nave care au plecat din portul Constanța în perioada 16 – 23 martie au traversat Canalul Suez luni, iar marți seara este preconizată sosirea animalelor de pe aceste nave în Iordania și în cursul zilei de miercuri în Arabia Saudită.

„Cinci nave care au plecat din portul Constanța în perioada 23 – 24 martie, conform informațiilor primite, vor finaliza traversarea Canalului Suez astăzi, 30.03.2021. Două dintre acestea sunt deja angrenate în traversare, urmând ca imediat să se îndrepte către destinație”, transmite ANSVSA.

Celula de criză constituită la nivelul ANSVSA își va înceta activitatea atunci când toate animalele de pe cele 11 nave vor ajunge la destinație.

Canalul Suez a fost deblocat, luni după-amiază, nava portcontainer Ever Green, care eşuase, fiind repusă în circulaţie, au anunţat autorităţile maritime egiptene.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...
Ultima oră
Pe aceeași temă