29.2 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiDana Gârbovan atrage atenția după ce a stat de vorbă cu magistrați...

Dana Gârbovan atrage atenția după ce a stat de vorbă cu magistrați colegi din Italia

,,Stați acasă! Respectați strict regulile cerute de autorități și vom reuși împreună să trecem cu bine peste epidemie”, este mesajul transmis de doamna judecător, Dana Gârbovan.

Postarea integrală de pe pagina sa de socializare:

,,Am vorbit mult în ultima perioadă cu colegi magistrați atât din Italia, cât și din alte țări afectate tot mai virulent de coronavirus. Colegii din Italia repetă același lucru: abandonați activitățile care nu sunt strict necesare și evitați pe cât posibil contactele sociale. Situația din Italia este cumplită, cu peste 15.000 de cazuri și peste 1.000 de decese în 20 de zile. Un coșmar ce pare că nu se mai termină.

Coșmarul din Italia poate fi evitat în România dacă ne dăm seama că de data asta nu autoritățile și nu medicii ne pot salva. În condițiile actuale, puterile lor sunt limitate.

Răspunderea este a fiecăruia dintre noi! Alegerea fiecăruia dintre noi contează pentru ceilalți și pentru noi toți.

Virusul se răspândește prin oameni, fiecare dintre noi fiind potențial vehicol pentru virus.

Lupta este una contra cronometru: dacă viteza cu care se răspândește virusul depășește capacitatea de răspuns a sistemului medical, riscăm o catastrofă umanitară.

In aceste condiții, dacă ne retragem fiecare cât mai mult din colectiv, viteza de răspândire va scădea. Dacă fac asta o sută de oameni, o mie sau un milion contează, dar poate va conta prea puțin. Dacă o facem toși, fiecare după putință, ne vom salva cu toții.

“Pe noi înșine și unii pe alții”. E Postul Mare și chemarea aceasta e chemarea acestor clipe. Sacrificiul ce ni se cere e minim: să renunțăm o perioadă la tabieturi, socializare, malluri și ieșiri cu prietenii, la deplasări ce nu sunt necesare și să stăm pur și simplu acasă. Iar dacă trebuie să stăm izolați sau în carantină, să o facem.

Nu piere nimeni din această auto-izolare, dar pot pieri alții dacă nu respectăm această simplă regulă. Vechii evrei spuneau: când salvezi un om, salvezi o lume.

Stați în siguranță și oferiți-le siguranță și celorlalți. Stați acasă!”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Victoria PNL înseamnă victoria dreptei în alegerile din 9 iunie

Partidul Național Liberal este singura opțiune adevărată de centru-dreapta în alegerile de duminică. Există o singură cale pentru ca dreapta să câștige pe 9...

Ministrul de Finanțe și șeful Vămilor inaugurează scanerele de la vama Albița

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și președintele Autoritãții Vamale Române, Marcel Mutescu, merg în ziua de 4 iunie 2024 la vama Albița (județul Iași), unde...

Nicușor Dan se prezintă drept candidat independent, nu mai pomenește despre susținerea USR

Nicușor Dan, care candidează pentru cel de-al doilea mandat de primar general al Capitalei, se prezintă acum pe internet drept candidat independent, fără a...
Ultima oră
Pe aceeași temă