15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiConstanța intră în scenariul roșu

Constanța intră în scenariul roșu

Astfel, restaurantele vor putea funcţiona doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise.

„Urmare a întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat depăşirea pragului de 3 la mie a ratei de incidenţă, ceea ce înseamnă că automat intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrele şi altor instituţii de acest gen. Jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi bilete de pariuri, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete, după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, după întrunirea Comitetului.

Conform acestuia, măsurile se vor menţine timp de 14 zile, urmând ca la sfârşitul acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă care va exista la momentul respectiv, să se ia măsurile aferente.

Unităţile de învăţământ vor funcţiona până la depăşirea incidenţei de 6/1.000 de locuitori, în sistem hibrid. Copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din ciclul primar, precum şi cei din ani terminali vor veni la şcoală, cu menţiunea că cei din anii terminali vor aplica acel sistem hibrid în sensul în care jumătate din ei vor fi prezenţi fizic la cursuri, ceilalţi în sistem online.

Incidenţa cazurilor de coronavirus înregistrată miercuri, ţinându-se cont de situaţia din ultimele 14 zile, este în municipiul Constanţa de 3,2/1.000 de locuitori (996 cazuri) iar în judeţ, de 2,08/1.000 de locuitori (1.600 cazuri).

O rată a incidenţei de peste 3/1.000 de locuitori este înregistrată, în judeţul Constanţa, în alte cinci localităţi – Vulturu, Mihail Kogălniceanu, Ion Corvin, Crucea şi Valu lui Traian.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă