Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plajele din Halkidiki nu mai sunt la fel de prietenoase cu turiștii în vreme de pandemie.

Concediu estival cu masca pe figură în Grecia

Grecia a anunțat că introduce de vineri noi restricții în insula Mykonos dar și în regiunea Halkidiki, una dintre zonele preferate de români în concediul de vară, inclusiv în condiții de pandemie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2020 - 10:17

Grecia strică în mare parte concediile turiștilor care aleg însorita țară europeană în ciuda măsurilor specifice luptei cu Covid-19. Alertate de creșterea numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu teribilul virus, autoritățile elene au anunțat că în insula Mykonos și în Halkidiki va fi interzisă complet organizarea de petreceri și festivități dar și reuniunile cu participarea a mai mult de 9 persoane.

Toate acele mese comune, însoțite de muzica de petrecere grecească și dansurile tradiționale vor fi istorie începând de vineri, 21 august, potrivit măsurilor restrictive luate de autoritățile sanitare din Grecia, informează Reuters.

Purtarea măștii de protecție a nasului și a gurii devine obligatorie atât în spațiile închise cât și în cele deschise iar în restaurante și terase nu va fi permis ca la o masă să fie mai mult de patru persoane, cu excepția celor care sunt rude apropiate și care pot sta cel mult 6 persoane la aceeași masă.

Noile măsuri restrictive au un caracter temporar, până la 31 august, dar dacă se constată că numărul de noi infectări rămâne în trend ascendent, autoritățile din Grecia avertizează că vor fi prelungite.

Conform ultimei statistici, turiștii din România sunt pe primul loc între cetățenii străini depistați cu Covid-19 pe teritoriul Greciei în perioada 1 – 16 august. Dintr-un total de 615 cazuri pozitive depistate la intrarea în țară, 88 sunt la români, 86 la bulgari și 80 la cetățenii din Serbia.

Comentarii