Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia de buget-finanțe a majorat cifra deficitului bugetar

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a adoptat un nou raport la proiectul de lege prin care se aprobă plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, modificând cifra deficitului bugetar.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 09:48

Conform noilor prevederi adoptate, plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, va fi în 2019 de -2,76% faţă de -2,55%, cum era iniţial.

Textul adoptat mai prevede că, în anul 2020, plafonul soldului bugetului general consolidat va fi de -2,33%, faţă de -2,10% cum a fost iniţial. Ajustarea soldului structural anual al administraţiei publice se face începând cu anul 2021, faţă de 2019 cum era iniţial.

Decizia adoptării unui raport suplimentar pentru proiectul legii plafoanelor bugetare vine după ce plenul reunit al Parlamentului a decis majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 martie, ceea ce va duce la creşterea deficitul bugetului general consolidat estimat la 2,76%, faţă de 2,55% cât a fost iniţial estimat.

Raportul suplimentar al comisiei se dezbate şi se adoptă în plenul Camerei Deputaţilor. 

Comentarii

loading...