9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu și Cod galben de ploi, în majoritatea țării. HARTĂ

Cod portocaliu și Cod galben de ploi, în majoritatea țării. HARTĂ

ANM a mai emis și o informare de vreme rea, ce vizează întreaga ţară până duminică seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, va fi Cod portocaliu de ploi abundente în judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova şi în zona de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Covasna. În aceste zone se vor acumula cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi, izolat, 60 – 80 l/mp.

De asemenea, ploi abundente vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova.

În acelaşi timp, va fi vigoare o atenţionare Cod galben de ploi abundente, în acelaşi interval de timp, în Muntenia, Moldova, Oltenia şi în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei. Va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Judeţele vizate de Codul galben sunt Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, precum şi Municipiul Bucureşti.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri şi în celelalte regiuni, iar vremea se va menţine în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Conform ANM, în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 22:00, îşi va produce efectele o informare de vreme instabilă în majoritatea regiunilor. Astfel, în sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 50 l/mp.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă