Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cioloş: Posibilitatea de activare a Articolului 7 reprezintă cea mai dură acţiune

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică şi posibilitatea, afirmată ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă ”cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2019 - 11:09

Cioloş susţine că doar Curtea Constituţională mai poate opri marginalizarea României, prin constatarea neconstituţionalităţii modificărilor aduse legislaţiei penale.

”Înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică şi posibilitatea, afirmată acum ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României, de la începutul luptei PSD împotriva justiţiei şi până astăzi. Comisia Europeană transmite clar: aţi încălcat de mult principii esenţiale ale Uniunii, precum statul de drept şi separaţia puterilor, am încercat să vă convingem să vă opriţi, dar pentru că nu aţi vrut mai există o singură soluţie - sancţiunile. Iar sancţiunile pot fi dintre cele mai dure, de la blocarea fondurilor europene şi până la suspendarea dreptului de vot al României în cadrul Consiliului”, a scris, luni, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, ”nu mai vorbim despre conflicte politice interne sau despre încercarea de a scăpa de o pedeapsă penală, ci despre o luptă directă între Dragnea şi Uniunea Europeană, în care românii sunt luaţi ostatici de către un partid al penalilor şi ţinuţi pe post de scut”.

”Pentru că nu mai avem nico speranţă în Guvern şi majoritatea parlamentară, mai există un singur actor instituţional care poate opri în acest moment marginalizarea României în Europa: Curtea Constituţională. Le reamintim judecătorilor CCR că au jurat să apere Constituţia, iar Constituţia prevede clar, în Articolul 148, necesitatea blocării oricăror norme interne contrare principiilor europene. Stimaţi judecători constituţionali, declaraţi neconstituţionale modificările aduse de PSD-ALDE-UDMR legislaţiei penale. Altfel, veţi purta pe umeri complicitatea la anularea celui mai mare pas înainte făcut de către România: integrarea în Uniunea Europeană”, a mai scris Cioloş.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat într-o scrisoare trimisă primilor patru oameni din statul român că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE (”opţiunea nucleară”) în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare, anunţă G4Media.ro, citând surse politice.

Comentarii

loading...