17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiCertificatele cu teste COVID-19 negative costă și 300 de euro pe piața...

Certificatele cu teste COVID-19 negative costă și 300 de euro pe piața neagră

Mai multor suspecţi care vindeau false certificate de necontaminare, atât pe aeroporturi în Marea Britanie şi în Franţa, cât şi online sau prin intermediul unor mesagerii pe telefon în Spania şi Olanda, au fost arestați.

Numeroase state membre UE şi alte ţări cer de acum proba faptului că pasagerii nu sunt contaminaţi cu noul coronavirus.

„Dată fiind amploarea mijloacelor tehnologice disponibile, cu imprimante de înaltă calitate şi diverse programe, falsificatorii sunt capabili să producă documente false sau contrafăcute de înaltă calitate”, subliniază Europol.

În urmă cu zece zile, un bărbat suspectat de vânzare de false certificate de necontaminare cu noul coronavirus a fost arestat pe Aeroportul Luton, în Marea Britanie.

La începutul lui noiembrie, poliţia franceză a arestat şapte persoane, în cadrul destructurării unui trafic cu false certificate de teste negative covid-19, cu numele unui laborator real, vândute cu preţuri între 150 şi 300 de euro unor călători pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris.

În Spania, poliţia a arestat un bărbat care vindea – online – false documente de acest fel, cu 40 de euro, iar în Olanda traficanţi făceau acelaşi lucru folosind aplicaţii pe mesagerii de pe telefoane mobile.

Cele mai citite

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă