Buzău: Incendiul izbucnit la o societate comercială a fost lichidat

Incendiul izbucnit marţi seara la o societate comercială de materiale reciclabile din municipiul Buzău a fost lichidat după 12 ore, conducerea Prefecturii solicitând o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului şi a pagubelor produse.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2019 - 13:47

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că incendiul a fost lichidat după 12 ore, pentru stingerea focului care a cuprins depozitul de materiale reciclabile şi fier vechi fiind angrenaţi aproape 100 de pompieri de la ISU Buzău, Prahova, Ialomiţa, Brăila şi din Bucureşti.

Potrivit acestuia, toţi pompierii de la ISU Buzău au fost chemaţi de acasă, dar incendiul a luat amploare, motiv pentru care prefectul Carmen Ichim, care a ţinut permanent legătura cu secretarul de stat Raed Arafat, a solicitat suplimentarea forţelor pentru că efectivele locale ar fi fost "depăşite de situaţie".

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că, deocamdată, cauza izbucnirii incendiului este necunoscută, Instituţia Prefectului solicitând o anchetă din partea unei echipe formată din reprezentanţii Poliţiei, ISU, ITM şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi seara, la o societate comercială din municipiul Buzău, pompierii luând decizia, din motive de siguranţă, să evacueze 200 de persoane aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului.

Totodată, buzoienii au fost informaţi prin sistemul RO-Alert că în zona de nord a oraşului a izbucnit un incendiu la un depozit cu deşeuri materiale combustibile, cu degajări mari de fum.

Comentarii