Beatrice Mahler avertizează că în decembrie numărul de infectări cu COVID-19 ar putea crește

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, avertizează că luna decembrie va fi o lună de risc la infectarea cu COVID-19, atât din cauza sărbătorilor, cât și a alegerilor.

Share

Romania libera 0 comentarii

05.12.2020 - 12:00

„În luna decembrie au fost şi vor fi mai multe momente care pot să ducă la creşterea numărului de infecţii. Dacă vorbim de vacanţa de 1 decembrie care tocmai s-a încheiat, aici, într-adevăr, dacă regulile nu au fost respectate şi distanţarea şi măsurile de igienă recomandate au fost poate trecute cu vederea în anumite momente, ne aşteptăm ca în următoarele două săptămâni să avem o creştere a numărului de infectări. Un alt moment extrem de dificil sau un moment extrem de sensibil, aş putea spune, este momentul alegerilor, pentru că, sigur, este un drept, trebuie să-l exercităm, este bine să ne exercităm acest drept, dar, în acest an, măsurile pe care le aplicăm atunci când vine vorba despre igienă personală trebuie să fie stricte", a explicat medicul, într-un interviu acordat Agerpres.

Mahler a subliniat importanța păstrării regulilor – a purtării corecte a măștii, a dezinfectării mâinilor și obictelor și a păstrării distanței față de cei din jur.

Comentarii