8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAtenţionare de ceaţă şi burniţă în 16 judeţe în orele următoare

Atenţionare de ceaţă şi burniţă în 16 judeţe în orele următoare

Meteorologii au emis, marţi, o nouă avertizare nowcasting Cod galben de ceaţă şi burniţă, valabilă în următoarele ore pe raza mai multor localităţi din Moldova, Transilvania şi Muntenia.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 12:00, în zone din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi şi Vaslui se va semnala, local, ceaţă, fenomen care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Trecător, va fi prezentă şi burniţa.

De asemenea, până la ora 11:00, în zona joasă a judeţului Buzău se va semnala ceaţă, fenomen care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Trecător, va fi prezentă şi burniţa.

În plus, până la ora 10:00, în zone din judeţele Judeţul Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov se va semnala, local, ceaţă, fenomen care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Trecător, va fi prezentă şi burniţa.

Tot până la ora 10:00, în mai multe localităţi din judeţele Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Caraş-Severin se va semnala, local, ceaţă, fenomen care va reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă